Finaliștii Romanian Healthcare Awards 2021

Juriul internațional Romanian Healthcare Awards anunță finaliștii celei de-a doua ediții a competiției, care s-a desfășurat în perioada septembrie – noiembrie 2021. 

Cei 31 de membri ai juriului, din România, Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Lituania, Belgia, Italia, Olanda, Irlanda și Danemarca au evaluat aplicațiile la cele 7 categorii ale competiției din acest an. 

În continuare vă prezentăm, în ordine alfabetică, finaliștii, care au fost premiați, alături de laureații trofeelor, în cadrul ceremoniei ce a avut loc pe 10 decembrie, la Hotel Caro din București și la care au participat reprezentanții finaliștilor, partenerii și susținătorii competiției, membri ai juriului și reprezentanți ai autorităților din sănătate. Galeria foto poate fi vizualizată aici

“Echipa Medicală a Anului”

Asociația Caravana cu Medici, cu proiectul “Caravana cu Medici”Trofeul Categoriei

Fundația HOSPICE Casa Speranței, cu proiectul „Echipa de îngrijiri la domiciliu HOSPICE Casa Speranței – Un model inovativ de îngrijire comunitară a pacienților cu boli incurabile”

Spitalul Clinic Militar de Urgență ”Dr. Victor Popescu” Timișoara, cu proiectul „Toți pentru unul, unul pentru toți, împreună pentru pacienți!”

Secția Hematologie a Spitalului Clinic Colentina, cu proiectul ”Semnificația și implicațiile limfopeniei în evoluția pacientului cu COVID 19”

Unitatea Primire Urgențe UPU – SMURD Iași, cu proiectul ”Terapia intensivă din Medicina de Urgență în fața valurilor COVID 19”

“Spitalul Anului”

Fundația HOSPICE Casa Speranței, cu proiectul “Spitalul HOSPICE Casa Speranței – Un model inovativ de îngrijire a pacienților cu boli incurabile”Trofeul Categoriei

Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cu proiectul ”Pași spre viitor”

Spitalul Județean de Urgență Reșița, cu proiectul ”SOLIDARITATE ÎN O SUTĂ DE ZILE – renovare prin donații și voluntariat”

Spitalul Județean de Urgență Zalău, cu proiectul „Compartiment Ventilație Noninvazivă – model modern de management pre-terapie intensivă al pacienților cu COVID-19”

“Medicul Anului”

Theodor Cebotaru, Medic primar chirurgie cardiovasculară, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Monza, cu proiectul “Intervenții chirurgicale minim invazive pe cord”Trofeul Categoriei

Camelia Bănuț, Medic primar pediatru și medic specialist endocrinologie în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență “Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca, cu proiectul ”Diagnosticul și tratamentul supraponderii și obezității la copil în contextul pandemiei cu SARS-Cov-2”

Raluca Cornean, Medic specialist hematolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița, cu proiectul ”Reabilitarea Compartimentului de Hematologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Reșița” 

Gabriel Mitroi, Medic primar Obstetrică și Ginecologie, fondatorul și coordonatorul ”Centrului de Endometrioză București”, cu proiectul ”Centrul de Endometrioză București”

“Proiectul de Cercetare al Anului”

Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, cu proiectul “Dezvoltarea de pachete software pentru biotipărirea tridimensională a modelelor tumorale pentru cercetări oncologice și validarea experimentală a acestora”Trofeul Categoriei și Grantul de 10.000 de euro oferit de partenerul competiției Bristol Myers Squibb

Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, cu proiectul ”TROFOSTEM: Evaluarea efectului gonadotrofinei corionice umane în transplantul de celule stem ca nouă metodă de stimulare a mobilizării pretransplant.”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, cu proiectul ”Evaluarea pe termen lung a riscului cardiovascular la pacienții cu CKD în urma bolii SARS-CoV-2 (CARDIO SCARS IN CKD)”

Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, cu proiectul ”ENVISION H2020 Sistem digital inteligent tip Plug-and-play pentru supravegherea în timp real a pacienților COVID 19 și luarea deciziilor inteligente în terapie intensivă”

Universitatea Titu Maiorescu București – Facultatea de Medicină, cu proiectul ”Sistem de diagnosticare precoce a șocului septic prin explorarea neinvaziva a microcirculației orale”

“Inovația Medicală a Anului”

CardioMedive, cu proiectul “CardioMedive”Trofeul Categoriei

Calitakropolis, cu proiectul ”Soluția Digitală MediQapp Versiunea 5.0 conectează personalizat E-Sănătate și E-Învățare”

XVision, cu proiectul „XVision”

WOLF-e ROBOTICS, cu proiectul ”WOLF-e ROBOTICS: Tehnologie & Inovație pentru Revoluționarea Standardelor Dezinfectării”

“Campania Medicală a Anului”

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București, cu proiectul “Împreună redăm normalitatea – Maratonul Vaccinării Ediția București”Trofeul Categoriei

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), cu proiectul ”Campania națională de vaccinare împotriva COVID-19 – ÎMPREUNĂ ÎNVINGEM PANDEMIA”

Fundația HOSPICE Casa Speranței, cu proiectul „Cancerul nu stă la distanță”

Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara, cu proiectul ”Împreună pentru viitor!”

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, cu proiectul ”Săptămâna Antifumat: Renunțarea la fumat salvează vieți”

“Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”

Spitalul Clinic Militar de Urgență “Dr. Victor Popescu” Timișoara, cu proiectul “Împreună pentru viață!”Trofeul Categoriei

Consiliul Județean Sibiu, cu proiectul ”Dezvoltarea PORTALULUI MEDICAL la nivelul județului Sibiu”

Societatea Română de Hematologie, cu proiectul ”Creşterea calităţii serviciilor medicale acordate pacientului cu hemofilie şi înfiinţarea unui registru naţional de hemofilie şi tulburări de coagulare în România”

Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cu proiectul ”Calitatea serviciilor medicale şi siguranţa pacientului neurochirurgical. Limitarea sechelelor postoperatorii pentru pacienţii cu tumori cerebrale.”

Spitalul de Urgență “Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, cu proiectul „Utilizarea implantelor cranio-faciale personalizate în reconstrucția traumatismelor și ablațiilor osoase în patologia oncologică a capului”

Despre Romanian Healthcare Awards 

Prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă.

Parteneri și Susținători

Ediția 2021 este susținută de Philips, Bristol Myers Squibb, Abbvie, Kapamed, Hygienium și Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București – ASSMB.

Organizatori

Spațiul Medical și BORO Communication

Galeria foto poate fi vizualizată aici, iar Catalogul Oficial aici

 

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional ROHO

 

”A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente – un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.”

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Partener ROHO

 

“Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești.”

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional ROHO

 

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed

Professional Partner ROHO

 

“Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră.”

Raluca Șoaita

ARCHITECT & FOUNDER, TESSERACT ARCHITECTURE

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Îmbunătățirea infrastructurii medicale este critică și urgentă în Romania.

De aceea, competiții precum Romanian Healthcare Awards 2021 sunt mai mult decăt binevenite pentru a face vizibilitate sectorului medical și bunelor practici din domeniu. Încurajez pe toți medicii, echipele medicale și spitalele care au reușit să schimbe ceva, câtuși de puțin în jurul lor în acest an, să aplice și să contribuie astfel la creșterea calității serviciilor medicale în România. “

Andreea Cigolea

Jurnalist

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Am contact în fiecare zi cu medici din toate domeniile, care lucrează atât la stat, cât și la privat. Toți au nemulțumirile lor și consider că a venit momentul ca aceste nemulțumiri să fie aflate de toată lumea. Am văzut în această pandemie medici care sunt adevărate modele de urmat, care au uitat de ei, și-au lăsat și familia pe locul doi, stând peste 12 ore zilnic în spitale. Și cel mai important e de fapt că nu au plecat din țară pentru un trai mai bun, au rămas aici pentru a salva vieți, pentru a fi alături de noi. Cred că astfel de oameni trebuie scoși în față și apreciați la adevărata valoare, pentru că, mai ales acum chiar au nevoie. Romanian Healthcare Awards 2021 reprezintă o ocazie prin care ne putem promova medicii de astăzi și mă bucur că pot face și eu parte din acest proiect.” 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

“Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

“De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 

 

Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele șapte categorii ale ediției din 2021 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului, Spitalul Anului, Proiectul de Cercetare al Anului, Inovația Medicală a Anului, Campania Medicală a Anului, Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”