Pe 15 februarie a avut loc Conferința Regională pentru Sănătatea Comunității Timișoara 2024, reunindu-i pe toți cei care au grijă de sănătatea Banatului.
„Sănătatea dincolo de limite” a fost tema celei de-a treia ediții a Conferinței Regionale din Banat.
Scopul conferințelor regionale este de a explora și a dezbate cum putem depăși barierele convenționale ce pot apărea în sectorul medical, oferind oportunitatea de a formula propuneri și soluții concrete pentru limitările din sistem.
Seria de evenimente reprezintă contextul favorabil pentru evidențierea nevoilor din sănătate, reunind atât manageri de spitale, coordonatori ai specialităților medicale, decidenți, lideri de opinie din sănătate, finanțatori publici și investitori privați, cât și companii cu soluții inovatoare destinate sectorului sănătății.
Conferința este parte a singurei rețele naționale de evenimente pentru sănătate din România, despre care puteți afla mai multe aici.
În urma discuțiilor din cadrul Conferinței Regionale pentru Sănătatea Comunității de la Timișoara s-au desprins câteva concluzii și propuneri.
Adrian David, Director General al CAS Hunedoara, a vorbit despre nevoia de măsuri pentru ca medicina primară să devină atractivă pentru medicii rezidenți, dar și despre nevoia de predictibilitate a veniturilor medicilor de familie și facilitarea accesului la tehnologie și formare pentru personalul medical. De asemenea, a vorbit despre necesitatea dezvoltării și susținerii programelor de screening și inițiativelor de educație sanitară pentru pacienți.
A mai precizat că este nevoie de un efort colectiv de colaborare pe axa „Guvern – CNAS – Medici – Pacienți” pentru dezvoltarea politicilor de sănătate, promovarea culturii prevenției, adaptarea legislației asupra tuturor bolilor cronice, iar punctul de plecare poate fi un program național de evaluare a stării de sănătate a populației.
Vasile Ruscovan, Director General al Kapamed International, a vorbit despre tehnologiile care îmbunătățesc procesele din spitale, despre necesitatea eficientizării, având în vedere faptul că 70% din timpul personalului medical presupune activități adiacente actului medical, ceea ce înseamnă că este nevoie de măsuri care să degreveze personalul de aceste activități.
Cele 4 evenimente regionale din 2024 au loc la Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Iași.
Un eveniment organizat de BORO Communication și Spațiul Medical, în parteneriat cu MSD Romania, Kapamed International și ALL-GeneratinG.