Romanian Healthcare Awards
Despre
Prima și cea mai amplă competiție cu juriu internațional dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă.
Un proiect SpațiulMedical.ro, organizat de BORO Communication.
De ce să participi?
Pentru a arăta că ați reușit să schimbați ceva în jurul dumneavoastră și că sunteți mândru de ce ați realizat, pentru a împărtăși cu ceilalți bucuria acestei realizări. Pentru a dovedi că sunteți printre cei mai buni profesioniști din sănătate. Pentru a contribui la buna reputație a profesioniștilor din sănătate și pentru a face un pas natural către mai multă transparență. Pentru a vă confrunta propriile standarde cu cele ale competiției și cu rigorile unui juriu internațional de top.
Regulament
Vă invităm să vizualizați regulamentul competiției aici.
Calendar
Anunțarea finaliștilor: 31 octombrie 2021
Anunțarea câștigătorilor și ceremonia de decernare a trofeelor și premiilor în cadrul Galei Romanian Healthcare Awards: 10 decembrie 2021, Hotel Caro, București
Aplicare
Formularul pentru categoriile “Medicul Anului”, “Echipa Medicală a Anului”, “Spitalul Anului”, “Inovația Medicală a Anului” și “Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului”
Formularul pentru categoria “Proiectul de Cercetare al Anului”
Formularul pentru categoria “Campania Medicală a Anului”
Juriu
Dr. Diana Loreta Păun
România/ Președinte Juriu
Este Consilier Prezidențial pentru Sănătate, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.
Prof. Todorka Kostadinova
Este vicepreședintele Asociației Europene pentru Managementul Sănătății. Este profesor la Departamentul de Economie și Managementul Sănătății la Facultatea de Sănătate Publică a Universității Medicale din Varna, unde este și Director de Relații Internaționale, Acreditare și Calitate. În 2011 a fost decan al Facultății de Sănătate Publică și din 2012-2020 – prorector pentru relații internaționale, acreditare și calitate.
Pascal Garel
Este CEO al The European Hospital and Healthcare Federation (HOPE). HOPE reunește 38 de organizații naționale din 30 de țări europene, acoperind aproximativ 80% din sectorul spitalicesc, dar și alte servicii de sănătate și sociale. Garel a fost implicat activ în mecanismele de decizie în sectorul spitalicesc pe diverse probleme, inclusiv cercetare, managementul spitalului, calitatea și dezvoltarea siguranței pacienților.
Bruno Lucet
Este consilier principal al directorului Departamentului pentru Îmbunătățirea Calității și Siguranței Pacienților, responsabil cu afacerile internaționale la Autoritatea Franceză de Sănătate (Haute Autorité de Santé – HAS). A fost implicat în proiecte europene precum Rețeaua Europeană pentru Siguranța Pacienților și Calitatea Îngrijirii (PaSQ) și Parteneriatul European al Organizațiilor de Supraveghere în Domeniul Sănătății (EPSO).
Carsten Engel
Este CEO ISQua și ISQua EEA, membru al consiliului de acreditare al ISQua și ISQua EEA din 2010. A fost vicepreședinte pentru perioada 2016-2021, recunoscut ca expert ISQua din 2013 și numit membru al Academiei Internaționale de Calitate și Siguranță în 2019. A contribuit la dezvoltarea programului internațional de acreditare ISQua și este inspector ISQua EEA din 2010.
Ilaria Giannico
Este Secretar General al Uniunii Europene a Spitalelor Private (UEHP). Experiența sa profesională include colaborarea cu Camera de Comerț Belgian-Italiană, activitate în cadrul Delegației Confindustria la UE și în afaceri și programe de finanțare UE.
Hans Hofstraat
Vicepreședinte și Senior Fellow & Program Manager la Philips’ Chief
Technology Office (CTO), precum și membru al echipei de management CTO. Hans lucrează cu echipe și colegi din cadrul Philips Research și CTO, la inovații în domenii clinice precum: bolile cardiovasculare, oncologie și neurologie.
Dr. Olga Șchiopu
CEO al Spitalului Internațional „Medpark” – cea mai mare instituție medicală privată din Republica Moldova acreditată de Joint Commission International (JCI). Ocupă funcția de Președinte al Asociației Patronale Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova (UIMSP) și membru în Biroul Asociației Investitorilor Străini (FIA).
Prof. Dr. Anca Dana Buzoianu
Este Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, din Cluj-Napoca. A făcut parte din comisii, consilii științifice și grupuri de lucru de specialitate ale mai multor instituții printre care Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Consiliului Uniunii Europene sau Agenția Națională a Medicamentului.
Prof. Dr. Cătălina Poiană
Este Prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București, Președintele Societății Române de Endocrinologie și Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.
Șerban Isopescu
Liderul Diviziei de Echipamente și Soluții Medicale, Philips România. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul tehnologiei medicale, Șerban Isopescu reprezintă echipa Philips în relația cu reprezentanții sistemului medical, din mediul public și din cel privat, autorități publice, parteneri de business și mediul non-guvernamental. Obiectivul său este de a contribui la dezvoltarea sistemului de sănătate din România și de a îmbunătăți viața oamenilor prin acele inovații care pot face diferența.
Conf. Dr. Ovidiu Sîrbu
Profesor universitar, Liderul grupului de cercetare axat pe reglarea genelor din cadrul Departamentului de Biochimie al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeş” Timişoara.
Prof. Univ. Dr. Simona Ruță
Prorector pentru cercetare ştiinţifică al Universității de Medicină și Farmacie ,,Carol Davila” din Bucureşti, Profesor universitar, şef al disciplinei de Virusologie. Activitatea sa de cercetare se desfașoară în Institutul de
Virusologie ,,Ştefan S. Nicolau”, unde este şef departament „Viroze emergente” şi director ştiinţific al Centrului Internaţional pentru Cercetări în domeniul HIV/SIDA,
afiliat Baylor Pediatric AIDS Initiative, Texas, Houston, USA.
Prof. Univ. Dr. Adriana Filip
Medic primar Dermatologie Venerologie în cadrul Centrului Medico-Chirurgical Interservisan Cluj-Napoca, doctor în medicină cu tema „Modificările speciilor reactive ale oxigenului ȋn psoriazis şi insuficienţa venoasă cronică”, coordonator al laboratorului de studii in vitro al disciplinei, membru fondator și trezorier al ASOM – Asociaţia Stresului Oxidativ în Medicină – ASOM şi al BIOCOM – Centrul de Studiu al Biocompatibilităţii Produşilor Naturali şi de Sinteză.
Prof. Univ. Dr. Costin-Teodor Streba
Prodecan responsabil de cercetare la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, medic primar pneumologie și specialist gastroenterologie. Vastă activitate de cercetare, concretizată prin multiple publicații internaționale și granturi de cercetare.
Conf. Univ. Dr. Cristian Falup-Pecurariu
Medic primar Neurologie, șeful Clinicii Neurologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, Facultatea de Medicină, Conferențiar Universitar la Universitatea Transilvania din Brașov.
Conf. Univ. Dr. Oana Cristina Arghir
Președintele Comisiei de Cercetare Științifică a Consiliului Profesoral al Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), membru în Comisia pentru evaluarea internă și asigurarea calității (CEAC) – UOC și al ISD UOC, coordonator doctoranzi și rezidenți în specialitatea Pneumologie în Centrul Universitar Constanța, medic primar pneumolog, cu atestate în explorări funcționale ventilatorii complexe, somnologie și managementul serviciilor de sănătate.
Ana Maria Doru
Este profesionist cu experiență în management și dezvoltare regională, cu o activitate semnificativă în elaborarea și implementarea de strategii și politici publice integrate în domeniul social. A contribuit la cele mai importante investiții cu fonduri europene realizate până în prezent în România în domeniul infrastructurii în sănătate. Experiențele din acest domeniu i-au creat certitudinea că provocările majore cu care se confruntă sistemul românesc de sănătate pot fi depășite numai lucrând împreună, cu viziune, profesionalism și convingere.
Dr. Andrei Baciu
Este expert în politici de sănătate publică, absolvent al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, specializarea chirurgie.
Dr. Adrian Udrea
Este Președintele Asociației Naționale a Oncologilor Privați din România. A fost educat la Cluj și la Rouen, Franța, premiat de Quintiles în 2014 pentru „contribuția valoroasă la dezvoltarea cercetării clinice în România”.
Liliana Curea
Este Jurnalist, reporter și realizator al emisiunii “Doctor de Bine” de la PRO TV. În cadrul fiecărei ediții a emisiunii, Liliana prezintă câte un subiect de interes din domeniu, alături de specialiști cu experiență în medicină.
Raluca Șoaita
Este Architect & Founder în cadrul Tesseract Architecture, singurul studio de arhitectură specializat pe arhitectura de spitale și clinici din România. Raluca a proiectat până în prezent 700.000 mp de spitale și clinici medicale. Din 2017, face parte din echipa tehnică de experți implicați într-un proiect de anvergură al Băncii Mondiale în România, “Reforma Sectorului Medical – Îmbunătățirea Calității Sistemului Medical în România.”
Prof. Dr. Radu Bogdan Mateescu
Șef secție Gastroenterologie, Spitalul Clinic Colentina, medic primar medicină internă și gastroenterologie.