Soluții de acces KADRA, implementate în pandemie, pentru o circulație sigură și fluidă în spitale

 • Compania KADRA a venit cu o serie de soluții împotriva virusului COVID-19
 • Uși semiermetice și etanșe ermetic de la KADRA pentru pregătirea secției de COVID de la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta
 • Soluții de acces adaptate pentru cele mai noi și moderne secții de primiri urgențe din țară: UPU Oradea și UPU Craiova
 • Spitalul Filantropia și Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie au instalat uși automate Record, o soluție sigură pentru delimitarea corectă a fluxurilor din spitale

Vremurile pe care le traversăm ne confruntă cu situații dintre cele mai diverse și neașteptate, pe care nu le-am mai trăit până acum, astfel că adaptarea și găsirea celor mai bune soluții de depășire a acestor probleme au devenit priorități. Pandemia de COVID-19 a adus sănătatea în centrul preocupărilor fiecăruia dintre noi și a reprezentat o adevărată provocare pentru sistemul medical românesc.

Dacă soluțiile propuse de KADRA reprezentau până acum reguli de bune practici, între timp au devenit o adevărată necesitate. Mai ales în instituțiile sanitare, care au căutat să implementeze cele mai eficiente soluții de igienă și siguranță, pentru a reduce la minimum riscurile de contagiune.

Astfel, pentru pregătirea secției COVID a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta au fost montate uși semiermetice și etanșe ermetic de la KADRA, care îndeplinesc întru totul nevoile spitalului de: igienă, siguranță, sigilare a spațiilor cu risc de contagiune și diminuarea riscului de contaminare intraspitalicească, în condițiile în care infecția cu COVID-19 prezintă cu grad foarte mare de transmitere. Ușile semiermetice și etanșe ermetic de la KADRA rezolvă necesitatea existenței unor spații perfect controlate, care restricționează accesul și împiedică răspândirea virușilor și microbilor.

Pe lângă „ușile curate” montate, la Institutul Marius Nasta a fost furnizat și sistemul de control acces, care permite delimitarea unor fluxuri clare în spital, separând secția COVID de restul secțiilor din clădire, pentru protecția si siguranța pacienților și a personalului medical. Controlul automat al accesului înseamnă că în zona respectivă pot pătrunde doar persoanele autorizate, pe bază de cartelă.

De ce uși semiermetice și etanșe ermetic de la KADRA ?

 • Ușa semiermetică înseamnă, în primul rând, igienă sporită – prin utilizarea carcasei rotunjite şi a capacelor cu şuruburi ascunse se evită depunerea de praf şi particule, iar întreținerea este mult mai ușoară. În plus, o serie de dispozitive speciale descarcă energia electrostatică acumulată pe canaturile în mişcare, evitând astfel atragerea impurităţilor.
 • Fiind automatizată, ușa nu necesită atingere din partea medicilor sau a pacienților, reducând astfel riscul de transmitere a infecțiilor nosocomiale. În plus, aripa ușii de spital semiermetice permite o etanșare parțială (pe două laturi), cu oprire pe ramurile verticale ale cadrului și contact pe linia de sus și pe podea.
 • Automatizarea este silențioasă – grație operatorilor anti-vibrație, ușile semiermetice Tormed SER sunt ideale pentru zone unde liniștea este o cerință esențială. Are și deschidere de siguranță, asigurată de o baterie conținută în automatizare.
 • În ceea ce privește ușa etanșă ermetic, aceasta are specifică sigilarea pe toate cele 4 laturi. Structura specială a uşii face ca, la mişcarea de închidere, canatul să coboare şi să gliseze, asigurând astfel etanşare perfectă.
 • Ușile ermetice oferă siguranţă maximă, prin senzorii de detectare a prezenţei instalaţi în interiorul carcasei automatizării, asigurând protecţia nu numai a golului de trecere, ci şi a mişcărilor de deschidere laterală a canaturilor, pentru a evita coliziuni accidentale cu obstacole neprevăzute.
 • Blatul din HPL permite dezinfectare frecventă cu diverse substanțe chimice, materialul fiind deosebit de rezistent.
This image has an empty alt attribute; its file name is Usi_semiermetice_de_spital_Tormed1.jpg

Sisteme automate de acces pentru circulație liberă, sigură și rapidă în unitățile de primiri urgențe de la Oradea și Craiova.

Renovarea spitalelor vechi și extinderea zonelor critice, așa cum este spațiul de primiri urgențe, este o modalitate prin care unitățile medicale încearcă să facă față fluxului mare de pacienți din pandemie.

Discuțiile pe proiectul de extindere a UPU Oradea au început acum câtiva ani, când specialiștii KADRA au avut primele interacțiuni cu arhitectul care a gândit noua clădire. Această intervenție în faza incipientă a proiectului a permis propunerea de soluții potrivite și eficiente care să faciliteze circulația neîngrădită în noua clădire și să îi maximizeze funcționalitățile specifice.

Uși glisante Tormed pentru blocul operator

Pentru blocul operator din cadrul unității de primiri urgențe au fost alese ușile ermetice Tormed, uși cu închidere totală, ce nu lasă nimic să pătrundă prin ele. Varianta de ușă ermetică este concepută cu închidere etanșă pe toate cele patru laturi cu garnitură burduf siliconică presată pe toc și pe pardoseală, realizată printr-o miscare de glisare cu apropiere și coborâre în plan paralel cu tocul. Pentru că în sălile de operații este nevoie de un mediu steril, un mediu în care pacienții pot beneficia de cea mai bună îngrijire, iar medicii de condițiile de care au nevoie. Opțiunea de uși semietanșe a fost aleasă pentru zonele de urgențe, diferite depozite de pe secție și pentru a delimita noua clădire de corpul principal de spital.

În total  au fost montate peste 50 de uși automate, fiecare cu rolul și specificitățile sale, în funcție de zona delimitată și de circuitele implicate. Această adaptare la funcționalitățile activității de spital, mai ales când vorbim de UPU, acolo unde viteza de reacție este esențială, este deosebit de importantă pentru a garanta siguranța cadrelor medicale și a pacienților.

Atenție deosebită acordată măsurilor împotriva incendiilor

Noua clădire respectă toate exigențele în ceea ce privește securitatea la incendii, fiind concepută în așa fel încât să permită evacuarea rapidă a pacienților și personalului medical în caz de urgență.

Dr. Hadrian Borcea, iniţiatorul proiectului – şef UPU Oradea, a declarat pentru presă: “Este un sistem modern, care conţine mai multe elemente, de exemplu, în partea dreaptă este o uşă de evacuare, în caz de incendiu, care se deschide automat în caz de incendiu.”

This image has an empty alt attribute; its file name is Usi_antifoc1.jpg

Uși automate Record la Spitalul Filantropia și Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie

Alte instituții din domeniul sanitar care au implementat pe timpul stării de urgență soluțiile de acces de la KADRA au fost Spitalul Filantropia și Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, care au instalat uși automate Record, o soluție sigură pentru delimitarea corectă a fluxurilor din spitale. „Am plecat de la nevoia spitalului de a separa zonele unde are acces personalul medical de zonele unde pot intra pacienții. Am implementat un sistem de control acces pe bază de cartelă pentru cadrele medicale, integrând și controlul acces existent pentru a eficientiza costurilor. Ușile permit însă ca într-o fază ulterioară accesul să se realizeze complet contactless pentru și mai multă siguranță și igienă”, spune coordonatorul de proiect din partea KADRA.

De ce uși automate Record pentru spitale?

Dincolo de calitatea elvețiană care reprezintă o garanție în sine, ușile Record au o serie de caracteristici care le recomandă pentru a fi folosite în unitățile medicale unde pot îmbunătăți simțitor experiența pacienților (ex: acces facil pentru persoanele cu mobilitate redusă), dar și mediul de lucru pentru personalul medical.

This image has an empty alt attribute; its file name is Usi_ermetice_de_spital_Tormed1.jpg

Prin ce se remarcă ușile automate glisante de la Record?

 • Absența zgomotului în timpul funcționării datorită garniturii antivibrație.
 • Comunicarea interactivă între unitatea de control, motor, senzori și programator.
 • Ușor de utilizat, operare simplă a meniului prin afișarea textului în limba engleza, germană, franceză.
 • Senzorul de prezență detecteză persoanele aflate în zona de mișcare a ușii.
 • Economică – datorită deschiderii variabile, în funcție de frecvența utilizării.
 • Ușă inteligentă cu autoînvățare.
This image has an empty alt attribute; its file name is usi_glisante1.jpg

În afara celor menționate mai sus, alte instituții din domeniul sanitar au implementat în această perioadă ușile automate, dar și alte soluții din portofoliul dedicat domeniului medical – TORMED, propuse de KADRA, iar printre ele se numără: Spitalul Filantropia, Spitalul de Urgenta Baia-Mare, Spitalul Orășenesc Vișeu. „În domeniul public, cele mai interesate de ușile automate în aceasta perioadă sunt spitalele, fapt care ne bucură foarte mult, atât ca furnizori de soluții, cât și ca pacienți”, spune Andreea Strugaru, co-fondator KADRA.

Cu o experiență de 27 de ani, KADRA este singura companie din România  care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de accesFie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inovează continuu, asigurând partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță. 

Printr-un model de business integrat și know-how inovativ, KADRA este primul one-stop-shop care pune la dispoziție toate soluțiile și sistemele de acces pentru clădiri rezidențiale, industriale, pentru unități medicale,  spații urbane și locuințe individuale. 

KADRA reinventează spațiul cotidian, pentru ca oamenii să se simtă confortabil, liberi și protejați. Primele plăți cu cardul sau opțiunea plății contactless cu smartphone-ul la stația automată de plată a parcării, primele lucrări de anvergură cu policarbonat din România, primele uși automate etanșe pentru sălile de operații sau cea mai mare și securizată parcare de tiruri nu doar din țară, ci și din Europa de Est sunt doar câteva dintre realizările de pe piața soluțiilor automate de acces de la noi din țară implementate cu succes de KADRA.  

Fondată în 1993, compania KADRA înseamnă astăzi mii de proiecte finalizate de o echipă valoroasă de peste 90 de oameni care au atât know-how-ul, cât și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp.

Radu Opriș, Andreea Strugaru și Monica Sagmar, cred că viitorul companiei pe care o dețin se va baza pe doi mari piloni: dezvoltarea soluțiilor în jurul conceptului de free-flow (circulație și acces liber) și o echipă cu competențe aprofundate, care va fi mereu pregătită să lucreze cu cele mai noi tehnologii din domeniu.

Sursa foto: Kadra

Comunicat de presă transmis de Kadra.

SpatiulMedical.ro nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate pe site. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă. Platforma de comunicare medicală SpatiulMedical.ro nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă. SpatiulMedical.ro îşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări injurioase, atacuri la persoană şi/sau acuzaţii, încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.