Noi Investiții în Sănătate – Xgrup

Astăzi, 8 septembrie, a avut loc Xgrupul „Noi Investiții în Sănătate”, parte din seria evenimentelor ROHO 2020 – Convenția Română a Spitalelor, cu participarea:

 • Conf. Dr. Diana Loreta Păun – Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială;
 • General Maior Dr. Ionel Oprea – Secretar de Stat, Ministerul Sănătății, Coordonator Direcția Publică de Sănătate a Municipiului București;
 • Dr. Andrei Baciu – Secretar de Stat, Ministerul Sănătății;
 • Dan Dumitrescu – Conduce Serviciul de Programare Intervenții în Sănătate din cadrul Ministerului Fondurilor Europene;
 • Dr. Carmen Angheluță – Direcția Monitorizare Implementare Spitale Regionale, Ministerul Sănătății;
 • Șerban Isopescu-Weber – Philips Healthcare România;
 • Anca-Andreea Călugăru – Coordonatorul Departamentului de Fonduri Structurale și de Investiții din cadrul Schuman Associates;
 • Dr. Raul Pătrașcu – Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara;
 • András-Nagy Róbert – Managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyan Kristof” din Sf. Gheorghe;
 • Dr. Camelia Grigore – Managerul Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu;
 • Mirela Grosu – Manager Institutul Regional de Oncologie Iași:
 • Prof. Dr. Grigore Tinică – Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iași;
 • Dr. Gabriel Negoiță – Director Medical, Spitalul Judeţean „Sfântul Pantelimon” Focşani; 
 • Dr. Horațiu Ioani – Șeful secției de neurochirurgie la Spitalul Clinic Colentina;
 • Eugen Nicolescu – Departament Finanțe, Spitalul Clinic Județean de Urgență „ Sf. Apostol Andrei” Constanța;

Au fost abordate principalele surse de finanțare care pot fi accesate de sistemul medical românesc în perioada următoare: Programul Operațional Sectorial 2021-2027, Facilitatea de Recuperare și Reziliență 2021-2023, Fondurile de Coeziune 2021-2027.

Vă prezentăm în continuare materialele generate de eveniment:

Anca-Andreea Călugăru, Șerban Isopescu-Weber – Oportunitate istorică de finanțare a sectorului sănătății din România. Textul integral, aici.

Dan Dumitrescu – Investiții de peste 4 miliarde de euro în sistemul medical din România prin Programul Operațional Sănătate 2021-2027. Textul integral, aici.

Conf. Dr. Diana Loreta Păun – Fondurile Europene reprezintă o oportunitate deosebită pentru finanțarea ariilor prioritare în contextul noilor opțiuni de finanțare din cadrul noului exercițiu financiar. Textul integral, aici.

General Maior Dr. Ionel Oprea – Printre obiectivele principale pentru 2021-2027 se numără digitalizarea sistemului de sănătate, regândirea modalității de instruire în medicină și cercetarea pentru sănătate. Textul integral, aici.

Dr. Carmen Angheluță – În viitorul POS sunt prevăzute fonduri prin care se va continua și finaliza construirea celor 3 spitale regionale de urgență din Iași, Cluj și Craiova. Textul integral, aici.

Prof. Dr. Grigore Tinică – Spitalele au nevoie de departamente specializate în atragerea Fondurilor Europene. Textul integral, aici.

András-Nagy Róbert – Am propus ca investițiile noi care se preconizează din fonduri europene să nu fie pe reabilitări, ci pe construire de spitale, de infrastructură nouă. Textul integral, aici.

Dr. Raul Pătrașcu – 52 de milioane de euro pentru extinderea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara. Textul integral, aici.

Dr. Andrei Baciu – Avantajele financiare reprezentate de noile fondurile europene vor determina un real progres al medicinei și sănătății în România. Textul integral, aici.

Un eveniment organizat de SpațiulMedical.ro și BORO Communication, în parteneriat cu Philips Healthcare România. Vă invităm să urmăriți și pagina de facebook Spațiul Medical.