Medici pentru Viitor – Xgrup

Pe 16 octombrie a avut loc XGrupul „Medici pentru viitor”, parte din seria evenimentelor ROHO 2020 – Convenția Română a Spitalelor, cu participarea:

 • Dr. Andrei Baciu – Secretar de Stat, Ministerul Sănătății;
 • Dr. Horațiu Ioani – Șeful Secției de Neurochirurgie la Spitalul Clinic Colentina;
 • Dr. Andreea Moldovan – Director Medical al Spitalului de Boli Infecțioase Brașov
 • Dr. Mihail Pautov – Medic Specialist Chirurg, Clinica de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic „Dan Setlacec” I.C. Fundeni, Centru de Excelență în Medicina Translațională;
 • Șerban Isopescu-Weber – Liderul Diviziei de Produse și Soluții Dedicate Domeniului Sănătății în cadrul Philips România;
 • Dr. Mihai Bica – Medic Rezident Cardiologie, Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu. Absolvent al Facultății de Medicină din Cadrul Universității Cambridge;
 • Dr. Ioan Alexandru Mirea – Medic Rezident Psihiatru, Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Al. Obregia” & Președintele Societății Multidisciplinare a Medicilor Rezidenți;
 • Dr. Teodor Cristian Blidaru – Absolvent UMF„Carol Davila” București; fost Președinte al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România;
 • Dr. Anca Zgură – Medic Specialist Oncologie, Oncofort;
 • Adrian Marius Păun Vicepreședinte, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România;
 • Dr. Ștefan Busnatu – Medic Cardiolog, Doctor în Științe, Tânăr Ambasador al României în Prevenție Cardiacă (ESC/EAPC), Prodecan pe Probleme Studentești UMF „Carol Davila”, Președintele Grupului de Lucru de Ehealth din Ministerul Sănătății;

Evenimentul a abordat viziunea noii generații de medici pentru viitorul sistemului medical din România. Întâlnirea prilejuită de lansarea în premieră în România, în cadrul Convenției Române a Spitalelor ROHO 2020, a raportului Future Health Index, care a inclus, pentru prima dată, 200 de respondenți medici români, care au până în 40 de ani și care își desfășoară activitatea în zona urbană, în marile spitale, publice și private.

Vă prezentăm în continuare materialele generate de eveniment:

Dr. Ioan Alexandru Mirea – În 80% din timpul petrecut în spital, medicii rezidenți sunt obligați să completeze hârtii. Textul integral, aici.

Dr. Teodor Cristian Blidaru – Facem parte din generația care nu a dat cu pumnul în masă și a cerut schimbări ci a ales să fie un partener pentru universități, ministere, sau alți factorii decizionali. Textul integral, aici.

Dr. Mihai Bica – Structura de examinare pentru rezidențiat nu antrenează o gândire, ci presupune o redare a unor informații, procente sau date statistice. Textul integral, aici.

Dr. Anca Zgură: Pentru un tânăr medic este foarte importantă atât colaborarea multidisciplinară cât și sprijinul mentorului său. Textul integral, aici.

Adrian Marius Păun: Tinerii ar trebui să fie mai bine îndrumați în alegerea viitoarelor cariere din sistemul medical. Textul integral, aici.

Dr. Mihail Pautov: Cred că procentul de tineri care se înscriu la medicină și sunt mânați de vocație este mult mai mare decât în alte domenii. Textul integral, aici.

Un eveniment organizat de SpațiulMedical.ro și BORO Communication, în parteneriat cu Philips Healthcare România. Vă invităm să urmăriți și pagina de facebook Spațiul Medical.