Spitalul Nostru

Invitați

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidențial pentru Sănătate, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. 

Dr. Andrei Baciu

Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; Expert în politici de Sănătate Publică. Este Vicepreședinte al Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Dan Dumitrescu

Secretar de Stat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

Vlad Mixich

Este specializat în politici de sănătate cu experiență profesională în 8 țări, lucrând pentru instituții internaționale precum Banca Europeană de Investiții, Comisia Europeană sau Banca Mondială.

 

Ozgur Altinoklar

Specialist în managementul proiectelor la Banca Europeană de Investiții, brațul de creditare al Uniunii Europene. El lucrează ca lider al echipei de asistență a proiectelor BEI. Echipa sa oferă Ministerului Sănătății consultanță pentru planificarea și implementarea construcției spitalelor regionale de urgență în Iași, Cluj și Craiova.

Daniela Cîmpean

Președinte, Consiliul Județean Sibiu.

 

 

Astrid Cora Fodor

Primar, Primăria Municipiului Sibiu. 

 

Prof. Dr. Patriciu Achimaș – Cadariu 

Preşedintele Grupului pentru Combaterea Cancerului din Parlamentul României.

Dr. Gheorghe Carp

Vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din Senatul României. 

Marte Lauvsnes

Managerul departamentului de consultanță și planificare din cadrul Agenției Norvegiene pentru Construcții de Spitale.  

 

Marjoke Verschelling

Consilier strategic în domeniul sănătății pentru municipalitatea din Utrecht. Are un master în administrație publică și a lucrat anterior în calitate de consultant pentru un centru de expertiză în asistența comunitară. În cadrul Health Hub Utrecht coordonează elaborarea politicilor și strategia de sănătate pentru comunitate.

 

Daan Donkers

Reprezentant al administrației orașului Amsterdam, implicat în dezvoltarea inițiativei regionale Smart Health. 

 

Mirela Nemțanu

Director Executiv, Fundația HOSPICE Casa Speranței – câștigător al categoriei „Spitalul Anului” în cadrul competiției Romanian Healthcare Awards 2021.

 

Dr. Adrian Udrea

Director Medical și Fondator al Spitalului de Oncologie Medisprof din Cluj-Napoca.

 

Șerban Țigănaș

Președintele biroului de arhitectură Dico și Țigănaș, Decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca, care a realizat în parteneriat cu compania spaniolă Pinearq proiectul “Centrul Integrat de Transplant Cluj-Napoca”, câștigător al celui mai mare concurs de soluții organizat în România.

Claudiu Salanță

Arhitect Șef, Consiliul Județean Cluj, județ cu două investiții medicale reprezentative în curs de derulare: Spitalul Regional de Urgență Cluj și Centrul Integrat de Transplant. 

 

Dr. Ion Gheorghe Petrovai

Profesor asociat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în Departamentul de Sănătate Publică, unde predă cursul de Sănătate și IT, director de proiect al EIT Health RIS Hub și co-fondator Freshblood Healthtech.

 

 

Dr. Marius Ungureanu

Director – Departamentul de Sănătate Publică, Universitatea Babeș-Bolyai. 

 

Dr. Andrei Ștefan

Director al Oficiului Teritorial al ANMCS – Regiunea VEST, Profesor asociat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în Departamentul de Sănătate Publică, unde predă cursul de Standarde și Protocoale.

 

Prof. Dr. Claudia Gherman

Medic primar chirurg, profesor în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” și manager al Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca.

 

Șef de Lucrări Dr. Bogdan Micu

Director Medical, Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca.

 

Prof. Dr. Gabriel Kacso

Medic primar radioterapie și oncologie medicală, Profesor Universitar, Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Director Medical Național în cadrul Amethyst România. 

Dr. Dan-Ștefan Sîmpălean

Manager interimar, Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca.

 

Dr. Macrina Livia Mihai

Director Executiv, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare.

Dr. Daniela Rahotă

Director Executiv, Direcția de Sănătate Publică Bihor.

Dr. Anca Andrițoiu

Director Executiv, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

Dr. Daniel Chelcea

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Dr. Mariana Ciorbă

Manager, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

Mariana Cernat

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

 

Ioan Mureșan

Manager, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. 

 

Dr. Rareș Pop

Manager Interimar, Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare.

 

Simona-Diana Mârza

Manager, Spitalul Județean de Urgență Alba.

 

Dr. Vasile Mureșan

Manager, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” Cluj-Napoca. 

Dr. Florian Neaga

Medic primar ortopedie – traumatologie la Spitalul Județean de Urgență Zalău și Deputat. 

 

 

Dr. Alexandru Iliescu

Director Medical, Spitalul Județean de Urgență Zalău.

 

Dorel Dulău

Director General, Casa de Asigurări de Sănătate Bihor.

 

Floarea Lup

Director Executiv Relații Contractuale, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.

 

 

Dr. Anda Curta

Medic Şef, Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj.

 

Conf. Univ. Dr. Claudia Cristina Burz

Medic primar Oncologie Medicală – Chimioterapie, Institutul Oncologic Prof. Dr. I. Chiricuță Cluj-Napoca, Doctor în Științe Medicale cu teza de doctorat: „Studii de farmacogenetică și farmacocinetică în cancerele colorectale”. 

Dr. Aida Puia

Medic primar medicină de familie, Șef de Lucrări Medicină de Familie, UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca.

Roxana Barbu

Government and Public Affairs Manager în cadrul Philips Health Systems.

Ana Dodea

Policy & Market Access Director, MSD.

Vasile Ruscovan

Director General Kapamed International. Crede cu tărie că sistemul de sănătate poate fi eficientizat printr-o prezență mai mare a tehnologiei, atât în acțiunile medicale, cât și în cele de management.

ORGANIZATORI ȘI PARTENERI

ORGANIZATORI

PARTENER INSTITUȚIONAL

PARTENER PRINCIPAL

PARTENERI

SUSȚINĂTORI

Vreau să devin Partener

Vreau să particip

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Partener ROHO

 

“Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești.”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional ROHO

 

”A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente – un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.”

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional ROHO

 

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed

Professional Partner ROHO

 

“Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră.”

Raluca Șoaita

ARCHITECT & FOUNDER, TESSERACT ARCHITECTURE

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Îmbunătățirea infrastructurii medicale este critică și urgentă în Romania.

De aceea, competiții precum Romanian Healthcare Awards 2021 sunt mai mult decăt binevenite pentru a face vizibilitate sectorului medical și bunelor practici din domeniu. Încurajez pe toți medicii, echipele medicale și spitalele care au reușit să schimbe ceva, câtuși de puțin în jurul lor în acest an, să aplice și să contribuie astfel la creșterea calității serviciilor medicale în România. “

Andreea Cigolea

Jurnalist

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Am contact în fiecare zi cu medici din toate domeniile, care lucrează atât la stat, cât și la privat. Toți au nemulțumirile lor și consider că a venit momentul ca aceste nemulțumiri să fie aflate de toată lumea. Am văzut în această pandemie medici care sunt adevărate modele de urmat, care au uitat de ei, și-au lăsat și familia pe locul doi, stând peste 12 ore zilnic în spitale. Și cel mai important e de fapt că nu au plecat din țară pentru un trai mai bun, au rămas aici pentru a salva vieți, pentru a fi alături de noi. Cred că astfel de oameni trebuie scoși în față și apreciați la adevărata valoare, pentru că, mai ales acum chiar au nevoie. Romanian Healthcare Awards 2021 reprezintă o ocazie prin care ne putem promova medicii de astăzi și mă bucur că pot face și eu parte din acest proiect.” 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

“Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

“De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 

 

Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele șapte categorii ale ediției din 2021 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului, Spitalul Anului, Proiectul de Cercetare al Anului, Inovația Medicală a Anului, Campania Medicală a Anului, Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”