Romanian Healthcare Communication Forum


Vineri, 25 iunie / București / Hotel Caro / prima ediție (inside)

Speakeri

Glen Nowak

Director al Centrului pentru Sănătate și Comunicare a Riscurilor, Universitatea din Georgia, SUA

Profesor de advertising și relații publice, cu peste 15 ani de experiență în comunicarea medicală, strategică și de criză, în managementul riscului și în relațiile cu presa pentru o mare agenție guvernamentală americană. Timp de 6 ani a condus departamentul de relații publice și comunicare al Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite. Noul Centru, pe care îl coordonează la Universitatea din Georgia, urmărește încurajarea unei abordări interdisciplinare a proiectelor de comunicare din sănătate.

Gary L. Kreps

Director al Centrului pentru Sănătate și Comunicarea Riscurilor, Universitatea George Mason, Virginia, SUA

Cercetările sale, publicate în peste 500 de cărți și articole frecvent citate, examinează rolurile puternice pe care le îndeplinește comunicarea în a răspunde riscurilor și a îmbunătăți rezultatele din sănătate, în special pentru populația vulnerabilă. Kreps consiliază principalele agenții naționale și internaționale de sănătate cu privire la cele mai bune politici și programe strategice de comunicare în domeniul sănătății.

Judy Chang

Președinte al Academiei de Comunicare în Sănătate (ACH), SUA 

Pandemia COVID-19 a avut un impact devastator asupra consumatorilor de medicamente în întreaga lume. În cadrul rețelei s-au aplicat strategii de comunicare pentru asigura o informare eficientă a comunității, necesară pentru a supraviețui acestei crize globale. INPUD va împărtăși câteva dintre experiențele pe care le-au întâmpinat comunitățile marginalizate în timpul pandemiei.

Amiso George

PROFESOR DE COMUNICARE STRATEGICĂ LA BOB SCHIEFFER COLLEGE OF COMMUNICATION, DIN CADRUL TEXAS CHRISTIAN UNIVERSITY, FORT WORTH, SUA

Expert de renume mondial în comunicarea de criză și membru al Societății de Relații Publice din America. A propus câteva practici pentru a ajuta instituțiile să supraviețuiască și chiar să se dezvolte în situații dificile. Aceste practici includ: reunirea unei echipe de gestionare a crizelor (CMT), urmărirea unui proces în patru etape – „GMER – Gauge, Modify, Execute and Review”, leadershipul onest, diseminarea de informații clare, consistente, bazate pe fapte.

 

Paul Han

SENIOR SCIENTIST, DIVIZIA DE CONTROL A CANCERULUI ȘI ȘTIINȚELE POPULAȚIEI, NATIONAL CANCER INSTITUTE, SUA

Dr. Han este cercetător comportamental și medic, a cărui activitate se concentrează pe comunicarea și gestionarea incertitudinii medicale. A realizat recent un studiu care a evaluat abordările alternative pentru comunicarea științifică incertă cu privire la pandemia COVID-19 și a demonstrat efectele benefice ale unei strategii de normalizare a incertitudinii.

 

Sara Castellano

Psiholog clinician, Assistance Publique – Hopitaux de Paris (AP-HP), cel mai mare grup de spitale din Europa şi unul dintre cele mai mari din lume

A realizat un studiu asupra pacienților Covid-19 internați în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă, prin care au fost investigate efectele psihologice apărute (depresie, anxietate) ca urmare a comunicării exclusiv online cu familiile.

Franklin Apfel

DIRECTOR GENERAL AL WORLD HEALTH COMMUNICATION ASSOCIATES, UK

A fost șef de comunicare și advocacy pentru Biroul Regional OMS pentru Europa și Director Regional Proiect HOPE în Europa de Est, timp în care a contribuit la introducerea primului program de vaccinare împotriva hepatitei B din România. În prezent, este redactor la buletinul informativ „Conectarea comunităților în jurul COVID -19”, contractant al proiectelor de comunicare legate de OMS și UNICEF referitoare la pandemie.

 

Thomas Friemel

PROFESOR DE „MEDIA USE AND MEDIA EFFECTS” ÎN CADRUL DEPARTAMENTULUI DE COMUNICARE ȘI CERCETARE MASS-MEDIA DE LA UNIVERSITATEA DIN ZURICH, ELVEȚIA

Prof. Friemel este expert în comunicarea în domeniul sănătății, cu accent pe proiectarea și evaluarea campaniilor. Este redactor-șef al Jurnalului European de Comunicare în Sănătate (EJHC) și co-președinte al diviziei de comunicare în domeniul sănătății al Asociației Europene de Cercetare și Educație în Comunicare (ECREA). El este investigatorul principal al proiectului Covid-Norms și consultant al Oficiului Federal Elvețian de Sănătate Publică cu privire la strategiile de comunicare Covid-19.

 

Itamar Grotto

FOST DIRECTOR GENERAL ADJUNCT, MINISTERUL SĂNĂTĂȚII DIN ISRAEL

A fost până de curând directorul Serviciilor de Sănătate Publică din Ministerul Sănătății din Israel și este încă membru al Comitetului Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Prof. Grotto a contribuit la conducerea unuia dintre cele mai avansate răspunsuri guvernamentale din lume la pandemia de coronavirus și a gestionat implementarea operațiunilor de vaccinare în Israel. El a fost responsabil cu funcționarea tuturor serviciilor preventive și a programelor de promovare ale Ministerului Sănătății din Israel.

 

Eunice Castro Seixas

CENTRUL DE CERCETARE ÎN SOCIOLOGIE ECONOMICĂ ȘI ORGANIZAȚIONALĂ (SOCIUS), ȘTIINȚE ȘI MANAGEMENT SOCIAL (CSG), ȘCOALA DE ECONOMIE ȘI MANAGEMENT DIN LISABONA (ISEG), UNIVERSITATEA DIN LISABONA, PORTUGALIA

Deține un doctorat în sociologie și un background în sănătate și psihologie socială. Este autorul mai multor publicații și cărți internaționale pe subiecte cum ar fi: comunicarea politică, pandemia Covid-19, prevenirea HIV, sustenabilitate și participare publică, discursuri media internaționale.

 

Talya Porat

LECTOR ȘI CERCETĂTOR ÎN DOMENIUL FACTORILOR UMANI ȘI AL INGINERIEI COGNITIVE, ÎN CADRUL IMPERIAL COLLEGE LONDON, UK

Dr. Talya Porat este interesată de procesele de luare a deciziilor și de modul de proiectare și evaluare a intervențiilor medicale eficiente pentru a îmbunătăți calitatea îngrijirii și rezultatele pacienților. Cercetările sale recente explorează importanța abordării nevoilor psihologice de bază în comunicarea sănătății publice, cu scopul de a crește aderența și comportamentul durabil în timpul Covid-19.

 

Diana Loreta Păun

Consilier de Stat, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Consilier Prezidențial pentru Sănătate, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. 

Andrei Baciu

SECRETAR DE STAT, MINISTERUL SĂNĂTĂȚII; EXPERT ÎN POLITICI DE SĂNĂTATE PUBLICĂ

Este Vicepreședinte al Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

 

Alexandru Rafila

Reprezentant al României în conducerea Organizației Mondiale a Sănătății

Profesor de Microbiologie și Președintele Societății Române de Microbiologie, Vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Valeriu Gheorghiță

COORDONATOR AL CAMPANIEI NAȚIONALE DE VACCINARE ANTI-COVID-19

Medic primar, doctor în Științe Medicale, Secția Boli infecțioase, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”.

 

Dumitru Borţun

Președintele Juriului de Onoare al Asociației Române de Relații Publice

Profesor la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Președinte al Juriului de Onoare al ARRP Asociația Română de Relații Publice.

Flavia Durach

Lector universitar doctor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, București

Interesele sale de cercetare includ studiul efectelor mass-media în societate, cu accent pe dezinformarea online, rolul și impactul platformelor digitale. A făcut parte dintr-o serie de inițiative recente de combatere a dezinformării, printre care „Technology-driven resilience for countering anti NATO disinformation” (NATO Public Diplomacy Programmes) și ”YouCheck!” (granturile Media Literacy for All, UE).

Gindrovel Dumitra

Coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF

Este Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei.

Valeria Herdea

GRUPUL DE LUCRU „VACCINE ADVOCACY” AL AREPMF ȘI VICEPREȘEDINTE, COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA

Președinte Asociaţia Română Pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF).

 

Ștefan Dascălu

MODERATOR


CERCETĂTOR ÎN IMUNOLOGIE ȘI EPIDEMIOLOGIE TEORETICĂ LA UNIVERSITATEA OXFORD

Este implicat în numeroase studii epidemiologice şi de sănătate publică despre pandemia COVID-19, participând totodată şi la eforturile de comunicare despre vaccinare.

 

Maria Corina Barbaros

MODERATOR


LECTOR UNIVERSITAR DOCTOR ÎN CADRUL FACULTĂŢII DE FILOSOFIE ŞI ŞTIINŢE SOCIAL-POLITICE, UNIVERSITATEA ″AL.I.CUZA″ DIN IAŞI

Reprezentant Național al României în cadrul EACH (International Association for Communication in Healthcare), expert național comunicare medic-pacient în cadrul proiectului ONCOMED și autoarea primului volum care sintetizează problematica comunicării în domeniul sănătății „Comunicarea în domeniul sănătății. Teorii, modele explicative, aplicații”, Editura Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, 2020.

Andreea Moldovan

DIRECTOR MEDICAL LA SPITALUL DE BOLI INFECȚIOASE BRAȘOV

Membru al Organizației Mondiale a Sănătății, departamentul de prevenție și control al infectărilor Covid-19.

 

Adrian Marinescu

Director Medical, Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” București

Este Medic Primar Boli Infecțioase și Coordonatorul Program Național HIV SIDA.

Simin Aysel Florescu

MANAGER, SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECȚIOASE ȘI TROPICALE „DR. VICTOR BABEȘ”

Este Șeful Clinicii de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” și conferențiar universitar în cadrul UMF „Carol Davila” București.

 

Ioana Anescu

DIRECTOR EXECUTIV, ASOCIAȚIA INDUSTRIEI DE MARKETING ȘI PUBLICITATE ONLINE DIN ROMÂNIA – IAB

A deținut două mandate de membru în Consiliul Director al IAB Europe, ca reprezentant al României și al regiunii CEE, susținând dezvoltarea de standarde și bune practici la nivel european, precum și derularea de proiecte educaționale orientate spre profesionalizarea industriei. A coordonat unele din cele mai importante demersuri ale asociației începând cu anul 2011: IAB Forum România, a fondat IAB MIXX Awards România – concursul local dedicat creativității și eficienței în publicitate online, dar și proiecte precum: IAB Academy, IAB DigiTalk, IAB Breakfasts.

 

 

Mihai Craiu

MEDIC PRIMAR PEDIATRU ȘI ȘEF AL DISCIPLINEI PEDIATRIE II A INSTITUTULUI NAȚIONAL PENTRU SĂNĂTATEA MAMEI ȘI COPILULUI DIN CADRUL FACULTĂȚII DE MEDICINĂ GENERALĂ A UMFCD

Proiectul său educațional „Spitalul Virtual pentru Copii” (SVC) a fost recunoscut cu titlul de „Medicul anului” la Romanian Healthcare Awards 2020, cu Premiul special la Gala COPAC 2018, cu premiul I la Competiția Europeană de Comunicare „Vaccine Campion”, cu Titlul „Vaccine Hero 2019” de la Organizația Mondială a Sănătății.

 

 

Horea Timiș

DIRECTOR EXECUTIV AL DSP ARAD

Este medic, fost director de spital şi director al DSP Alba, precum şi consilier în cadrul Ministerului Sănătăţii. În ultimii ani a activat exclusiv în mediul privat, ca expert management sanitar, oferind servicii de consultanţă în management sanitar şi informatică medicală pentru mai multe firme.

 

Vlad-Teodor Berbecar

PREȘEDINTE AL AUTORITĂȚII NAȚIONALE DE MANAGEMENT AL CALITĂȚII ÎN SĂNĂTATE – ANMCS

Este medic specialist medicină internă, cu bogată experiență organizatorică și managerială, membru fondator al European MD PhD Association și al Asociației „Caravana cu Medici”, unde a activat ca secretar general în ultimii 6 ani.

 

 

Emilian Popovici

VICEPREȘEDINTE AL SOCIETĂȚII ROMÂNE DE EPIDEMIOLOGIE

Este Membru în Boardul International Network of Epidemiology in Policy
și cadru didactic universitar în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Virgil Musta

Membru în Comisia Naţională de Management Clinic şi Epidemiologic al COVID-19

Șeful secţiei de boli infecţioase de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timişoara

Ștefan Sevastru

MEDIC PRIMAR ATI ÎN CADRUL ROYAL LONDON HOSPITAL, UK

Este consultant în anestezie și medicină perioperatorie, responsabil de comunicare pentru grupul de anestezie traumatică (TAG), fellow al The Royal College of Anesthetists din Londra și Membru al Academiei Educatorilor Medicali. Unul dintre proiectele sale a fost nominalizat la Healthcare Service Journal, categoria Best Emerging Patient Safety Solution în cadrul Patient Safety Awards 2020.

 

Dragoș Vana

INFORMATICIAN ȘI CADRU DIDACTIC LA FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE, UNIVERSITATEA „DIMITRIE CANTEMIR” CLUJ

Cu o pasiune pentru domeniul medical, a participat la crearea și implementarea de software de management în domeniul sănătății, fiind dezvoltatorul platformei de date și statistici Covid – Graphs.ro.

Octavian Jurma

MEDIC SPECIALIZAT ÎN NEUROȘTIINȚE, CU STUDII POSTUNIVERSITARE ÎN SUA

Octavian Jurma este unul dintre fondatorii Grupului pentru Studiul Formal al Sistemelor vii (FORSLYS), care încearcă să găsescă modele matematice și să formalizeze fenomenele biologice și sociale.

 

Parteneri

PARTENER

PARTENER INSTITUȚIONAL

PARTENER DE COMUNICARE

UN PROIECT: 

Proiecte Conexe Sănătate 

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Partener ROHO

 

“Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești.”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional ROHO

 

”A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente – un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.”

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional ROHO

 

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed

Professional Partner ROHO

 

“Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră.”

Raluca Șoaita

ARCHITECT & FOUNDER, TESSERACT ARCHITECTURE

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Îmbunătățirea infrastructurii medicale este critică și urgentă în Romania.

De aceea, competiții precum Romanian Healthcare Awards 2021 sunt mai mult decăt binevenite pentru a face vizibilitate sectorului medical și bunelor practici din domeniu. Încurajez pe toți medicii, echipele medicale și spitalele care au reușit să schimbe ceva, câtuși de puțin în jurul lor în acest an, să aplice și să contribuie astfel la creșterea calității serviciilor medicale în România. “

Andreea Cigolea

Jurnalist

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Am contact în fiecare zi cu medici din toate domeniile, care lucrează atât la stat, cât și la privat. Toți au nemulțumirile lor și consider că a venit momentul ca aceste nemulțumiri să fie aflate de toată lumea. Am văzut în această pandemie medici care sunt adevărate modele de urmat, care au uitat de ei, și-au lăsat și familia pe locul doi, stând peste 12 ore zilnic în spitale. Și cel mai important e de fapt că nu au plecat din țară pentru un trai mai bun, au rămas aici pentru a salva vieți, pentru a fi alături de noi. Cred că astfel de oameni trebuie scoși în față și apreciați la adevărata valoare, pentru că, mai ales acum chiar au nevoie. Romanian Healthcare Awards 2021 reprezintă o ocazie prin care ne putem promova medicii de astăzi și mă bucur că pot face și eu parte din acest proiect.” 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

“Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

“De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 

 

Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele șapte categorii ale ediției din 2021 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului, Spitalul Anului, Proiectul de Cercetare al Anului, Inovația Medicală a Anului, Campania Medicală a Anului, Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”