Romanian Healthcare Awards

2023 | 2022 | 2021 | 2020

Juriu

Michal Dybowski

Expert internațional în digitalizarea sănătății, Chief Sustainability Officer în cadrul Federației Spitalelor din Polonia, Director al nst.agency, Poland’s Artificial Intelligence Strategy Work-group (GRAI), Consultant în Inteligență Artificială pentru Prim-ministrul Poloniei.

Prof. Todorka Kostadinova

Bulgaria

Vicepreședintele Asociației Europene pentru Managementul Sănătății (EHMA). Este profesor la Departamentul de Economie și Managementul Sănătății la Facultatea de Sănătate Publică a Universității Medicale din Varna, unde este și Prorector de Relații Internaționale, Acreditare și Calitate. 

Carlos Santos

Director Executiv al Centrului Clinic Academic din Coimbra, un consorțiu între Spitalul Universitar și Universitatea de Medicină din Coimbra, care își propune să promoveze cercetarea și inovarea, cu scopul final de a stimula îmbunătățirea îngrijirii medicale și rezultatele clinice.

Marte Lauvsnes

Norvegia

Managerul departamentului de consultanță și planificare din cadrul Agenției Norvegiene pentru Construcții de Spitale.  

 

Prof. Dr. Hendrik Bonnemeier

Germania

Membru al Facultății de Medicină a Universității Christian Albrechts din Kiel, fost director adjunct al Spitalului Universitar din Kiel si actual Director Medical al Clinicii Helios din Cuxhaven; specialist în medicină internă și cardiologie cu supracalificari în medicină de urgență și terapie intensivă internă specială, in dealungul carierei, Prof. Bonnemeier a publicat peste 150 de lucrări științifice, este membru al Societății Germane de Cardiologie câștigîndu-și reputația și aprecierea internațională prin premii naționale și internaționale renumite.

 

Carsten Engel

Irlanda

Este CEO ISQua și ISQua EEA, membru al consiliului de acreditare al ISQua și ISQua EEA din 2010. A fost vicepreședinte pentru perioada 2016-2021, recunoscut ca expert ISQua din 2013 și numit membru al Academiei Internaționale de Calitate și Siguranță în 2019. A contribuit la dezvoltarea programului internațional de acreditare ISQua și este inspector ISQua EEA din 2010. 

Conf. Dr. Diana Loreta Păun

România / Președinte Juriu

Este Consilier Prezidențial pentru Sănătate, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Dr. Olga Șchiopu

Republica Moldova

CEO al Spitalului Internațional „Medpark” – cea mai mare instituție medicală privată din Republica Moldova acreditată de Joint Commission International (JCI). Ocupă funcția de Președinte al Asociației Patronale Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova (UIMSP) și membru în Biroul Asociației Investitorilor Străini (FIA).

Prof. Dr. Elisa Anamaria Liehn

Profesor de cardiologie experimentală la Universitatea de Științe din Odense, Danemarca, cercetător asociat și șef de laborator la Institutul Național de Patologie „Victor Babeș” din București și la Centrul Național de Cercetare a Inimii din Singapore. Este autor a peste 100 de studii publicate referitoare la strategii terapeutice inovative pentru prevenirea și tratamentul bolilor cardiovasculare.

Prof. Dr. Dorel Săndesc

România

Manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, desemnat „Medicul Anului” în cadrul competiției Romanian Healthcare Awards 2022. 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

România

Este Prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București, Președintele Societății Române de Endocrinologie și Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Conf. Univ. Dr. Dana Lucia Stănculeanu

România

Președinte Societatea Națională de Oncologie Medicală din România, șef Secție Oncologie IOB.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu

România

Medic Șef UPU-SMURD Iași, coordonator SMURD în regiunea de Nord-Est a ţării.

Prof. Dr. Alina Daniela Tănase

România

Director Medical al Institutului Clinic Fundeni, câștigător al categoriei „Echipa Medicală a Anului” în cadrul competiței Romanian Healthcare Awards 2022.

Prof. Dr. Daniel Lighezan

România

Prorector didactic al Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, din Timișoara, medic primar în Cardiologie și Medicină internă cu o vastă activitate științifică. Conduce clinica de Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara. 

Prof. Univ. Dr. Cristian Falup-Pecurariu

România

Medic primar Neurologie, șeful Clinicii Neurologie a  Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, Facultatea de Medicină, Conferențiar Universitar la Universitatea Transilvania din Brașov.

Prof. Univ. Dr. Costin-Teodor Streba

România

Prodecan responsabil de cercetare la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, medic primar pneumologie și specialist gastroenterologie. Vastă activitate de cercetare, concretizată prin multiple publicații internaționale și granturi de cercetare.

Prof. Univ. Dr. Sorin Ursoniu

România

Șeful Disciplinei de Sănătate Publică și Management Sanitar, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, Timișoara.

Dr. Vlad Mixich

România

Este expert în politici de sănătate și publicist. A lucrat în proiecte internaționale de sănătate publică și economie sanitară din șapte țări pentru mai multe organizații internaționale și agenții guvernamentale. Din noiembrie 2020 este membru în echipa de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții, biroul din București. Este membru ales în board-ul Alianței Europene de Sănătate Publică.

Dr. Adrian Udrea

România

Director Medical Medisprof, a fost educat la Cluj și la Rouen, Franța, premiat de Quintiles în 2014 pentru „contribuția valoroasă la dezvoltarea cercetării clinice în România”.

Dr. Marius Ungureanu

România

Director – Departamentul de Sănătate Publică, Universitatea Babeș-Bolyai

 

Conf. Dr. Farm. Carmen Oancea

România

Prorectoratul de Cercetare și Relații Internaționale, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova 

Dr. Gindrovel Dumitra

România

Coordonator al Grupului de Vaccinologie și Vicepreședinte al Societății Naționale de Medicina Familiei  – SNMF.

Cristian Hotoboc

România

Preşedinte, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED

Mirela Nemțanu

România

Director Executiv, Fundația HOSPICE Casa Speranței – câștigător al categoriei „Spitalul Anului” în cadrul competiței Romanian Healthcare Awards 2021.

Prof. Dr. Daniela Mănuc

România

Disciplina Sănătate Publică, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București 

Prof. Dr. Luiza Spiru

România

Șef secție Geriatrie și gerontologie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Elias, București, președintele Fundației Ana Aslan Internațional, profesor de Geriatrie, Gerontologie și Psihiatria Vârstnicilor la Universitatea de Medicină de Farmacie „Carol Davila” din București. 

Andreea Cigolea

România

Jurnalist, Realizează emisiunea “Sfat de Sănătate” de la Antena 3.

Roxana Barbu

România

Roxana Barbu s-a alăturat echipei Philips Health Systems în 2015, ocupând funcția de Government and Public Affairs Manager pentru activitățile companiei din România. În acest rol, ea a dezvoltat parteneriate esențiale și acționează ca o punte de legătură între Philips și profesioniștii din domeniul sănătății, dezvoltând și menținând relații solide cu lideri de opinie cheie și autoritățile centrale și locale.

Dr. Constantin Radu

România

Este medic, ocupând o poziție de cercetător în economie sanitară în industria farmaceutică. Alumn al programului Fulbright și absolvent al universității Yale din Statele Unite, a luat parte la proiecte internaționale de cercetare în sisteme de sănătate, atât în Europa, cât și în SUA.

ORGANIZATORI ȘI PARTENERI

organizatori

PARTENERI

SUSȚINĂTOR

PARTENER INSTITUȚIONAL

Vreau să devin Partener

Vreau să particip

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Partener ROHO

 

“Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești.”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional ROHO

 

”A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente – un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.”

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional ROHO

 

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed

Professional Partner ROHO

 

“Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră.”

Raluca Șoaita

ARCHITECT & FOUNDER, TESSERACT ARCHITECTURE

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Îmbunătățirea infrastructurii medicale este critică și urgentă în Romania.

De aceea, competiții precum Romanian Healthcare Awards 2021 sunt mai mult decăt binevenite pentru a face vizibilitate sectorului medical și bunelor practici din domeniu. Încurajez pe toți medicii, echipele medicale și spitalele care au reușit să schimbe ceva, câtuși de puțin în jurul lor în acest an, să aplice și să contribuie astfel la creșterea calității serviciilor medicale în România. “

Andreea Cigolea

Jurnalist

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Am contact în fiecare zi cu medici din toate domeniile, care lucrează atât la stat, cât și la privat. Toți au nemulțumirile lor și consider că a venit momentul ca aceste nemulțumiri să fie aflate de toată lumea. Am văzut în această pandemie medici care sunt adevărate modele de urmat, care au uitat de ei, și-au lăsat și familia pe locul doi, stând peste 12 ore zilnic în spitale. Și cel mai important e de fapt că nu au plecat din țară pentru un trai mai bun, au rămas aici pentru a salva vieți, pentru a fi alături de noi. Cred că astfel de oameni trebuie scoși în față și apreciați la adevărata valoare, pentru că, mai ales acum chiar au nevoie. Romanian Healthcare Awards 2021 reprezintă o ocazie prin care ne putem promova medicii de astăzi și mă bucur că pot face și eu parte din acest proiect.” 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

“Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

“De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 

 

Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele șapte categorii ale ediției din 2021 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului, Spitalul Anului, Proiectul de Cercetare al Anului, Inovația Medicală a Anului, Campania Medicală a Anului, Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”