Romanian Hand Hygiene Days

Speakeri& Parteneri

Prof. Didier Pittet

Invitat special, ELVETIA / Creatorul programului global pentru siguranța pacientului „Îngrijirea curată este o îngrijire mai sigură”

Profesorul Pittet este beneficiarul mai multor onoruri naționale și internaționale, inclusiv un CBE (comandant al Imperiului Britanic) acordat de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a pentru servicii de prevenire a infecțiilor asociate asistenței medicale în Marea Britanie (2007), Societatea pentru Epidemiologie pentru Sănătate of America.

Prof. Univ. Dr. Gheorghe Borcean

Speaker și invitat, ROMÂNIA / Președinte, Colegiul Medicilor din România

Chirurg primar, medic primar ortoped, specialist medicină criminalistică, doctor în științe medicale, profesor asociat la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. Colegiul Medicilor din România este o entitate publică profesională, nonpolitică, nonprofit, responsabilă pentru autorizarea, controlul și supravegherea exercitării profesiei medicale ca profesie liberală a practicii publice autorizate.

Dr. Neil Wigglesworth

Speaker și invitat, GREAT BRITAIN / Președinte, IPS Society Prevention Infection

Neil s-a calificat ca asistent medical în 1987 și urmând o carieră clinică în principal în asistența medicală critică, s-a mutat în domeniul prevenirii și controlului infecțiilor în 1995. Neil a lucrat într-o serie de asistenți medicali de specialitate, management, cercetare și consultanți asistenți medicali în de specialitate, precum și în sănătate publică / protecția sănătății și a fost numit în rolul de director adjunct, prevenirea și controlul infecțiilor la Trustul Fundației NHS Guy’s și St Thomas în martie 2015.

Prof. Alexandru Rafila

Speaker, ROMÂNIA / Președinte al Societății Române de Microbiologie

Prof. Alexandru Rafila este în prezent șeful Departamentului de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și al Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Bals ”din București, România. Este președintele Societății Române de Microbiologie și a servit în administrația centrală ca secretar de stat pentru asistență medicală, director general pentru sănătate publică și de mai multe ori în calitate de consilier personal al ministrului sănătății.

Conf. Univ. Dr. Emilian Damian Popovici

Speaker, ROMÂNIA / Președinte al Societății Române de Epidemiologie

Senior Epidemiolog la Centrul Regional de Sănătate Publică Timișoara, Șeful Departamentului de Epidemiologie Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara, membru al Consiliului Comitetului Internațional de Politică Comună a Societăților Epidemiologice, membru al Asociației Internaționale Epidemiologice.

Carole Hallam

Speaker, UK / Experiență de peste 40 de ani ca asistent medical cu 20 de ani care lucrează ca asistentă pentru controlul infecțiilor

Carole are o experiență de peste 40 de ani ca asistent medical cu 20 de ani care lucrează ca asistentă pentru controlul infecțiilor. În prezent lucrează într-un rol de îmbunătățire a calității. A ocupat o serie de posturi cu Societatea de Prevenire a Infecțiilor și în prezent este secretarul onorific.

Dr. Pawel Grzesiowski

Speaker, Polonia/ Director executiv la Fundația pentru Institutul de Prevenire a Infecțiilor

Expert atestat în prevenirea, controlul și tratarea infecțiilor, cu 25 de ani de experiență clinică în spitale universitare și îngrijiri ambulatorii. Funcții curente deținute: director executiv la Fundația pentru Institutul de Prevenire a Infecțiilor, membru al consiliului de expertiză național în igiena mâinilor, secretar al Comitetului Consultativ pentru Pediatrie din Polonia.

Dr. Andreea Moldovan

Speaker, România / Premiul european de excelență pentru igiena mâinilor

Prin consecință și aplicarea corectă a regulilor în ceea ce privește igiena mâinilor, în totalitate cu restul metodelor de prevenire (screening, administrarea antibioticelor, igiena spațiilor interioare, colectarea datelor de microbiologie, bune practici medicale), putem spune că există un plan complex și eficient în prevenirea infecțiilor nozocomiale care și-a dovedit funcționalitatea.

Ramona Marincaș

Speaker, ROMÂNIA / „Practician of the Year” de către Societatea de Prevenire a Infecțiilor, în ultimii doi ani

Am colaborat cu specialiști din Anglia și am putut îmbunătăți cunoștințele personalului nostru prin educație, pe măsură ce organizăm: numeroase sesiuni de instruire; campanii anuale de igienă a mâinilor; numeroase vizite de schimb în spitalele din Anglia; scrierea unei cărți de prevenire a infecțiilor și nu în ultimul rând organizarea Conferinței Naționale de Sterilizare.

Dr. Sergiu Sîngeorzan

Speaker, ROMÂNIA / Epidemiolog la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, șeful Serviciului SPIAAM

„Cred cu tărie că epidemiologia, și în special ramura spitalului (prevenirea și controlul infecțiilor), este o specialitate esențială, în centrul căreia toate specialitățile medicale, dar și elementele administrative converg împreună, creând forma de bază a serviciilor medicale sigure și de calitate. .“ / Epidemiolog la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc, șeful Serviciului SPIAAM din 2103.

Dr. Borbala Szel

Speaker, UNGARIA / Specialist în controlul infecțiilor la Unitatea de control al infecțiilor din Centrul de sănătate Albert Szent-Györgyi din cadrul Universității din Szeged

„Este important să rețineți că nu numai profesioniștii din domeniul sănătății, dar și pacienții pot preveni apariția infecțiilor asociate asistenței medicale. Pacienții trebuie educați la controlul infecțiilor la un nivel de bază în spital, cu scopul de a trata în speranță pacienții mai educați care să respecte mai bine.

Dr. Diana Stoica

Speaker ROMÂNIA / Specialist în epidemiologie, responsabil cu trei dintre cele mai importante spitale din județul Vrancea

„Prevenirea este importantă … Prevenirea este vitală în lupta împotriva rezistenței bacteriene cu care ne confruntăm zilnic. Și totuși, am convingerea că doar atunci când” rupem “barierele mentalităților rezistente, vom reuși.” Specialist în epidemiologie (din 2013), responsabil de trei dintre cei mai importanți „pacienți” ai județului Vrancea: Spitalul de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani; Spitalul Municipal din Adjud și Spitalul „N.N. Salveanu ”din Vidra.

Jana Lavtizar

Speaker, SLOVENIA / șef al unității de infecții spitalicești, Spitalul General Jesenice

Începând din 2014, lucrează în cadrul Departamentului pentru controlul și prevenirea infecțiilor spitalicești. Ea își îndeplinește activitatea conform programului de control și prevenire a infecțiilor spitalicești. 

Dr. Raluca Mihaela Filimon

Speaker, ROMANIA / Epidemiologist Specialist, Institutul Regional de Oncologie Iași

Supravegherea infecțiilor asociate asistenței medicale; instruirea personalului medical; intocmirea hartilor de risc; studii asupra rezistenței la antibiotice. Epidemiolog în secția de infecții asociate asistenței medicale.

Dr. Ștefan Bercea

Speaker, ROMÂNIA / Specialist în epidemiologie, Spitalul Județean de Urgență Botoșani

A susținut prezentarea cu tematica: “Respectarea igienei mâinilor: între provocare și normalitate.”

Apariții Media 

Our Partners

Organizator

Parteneri Instituționali

logo-site_cmr.png

Organizator Științific

Proiecte Conexe Sănătate

Vreau să particip

Vreau să devin Partener

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Partener ROHO

 

“Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești.”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional ROHO

 

”A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente – un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.”

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional ROHO

 

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed

Professional Partner ROHO

 

“Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră.”

Raluca Șoaita

ARCHITECT & FOUNDER, TESSERACT ARCHITECTURE

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Îmbunătățirea infrastructurii medicale este critică și urgentă în Romania.

De aceea, competiții precum Romanian Healthcare Awards 2021 sunt mai mult decăt binevenite pentru a face vizibilitate sectorului medical și bunelor practici din domeniu. Încurajez pe toți medicii, echipele medicale și spitalele care au reușit să schimbe ceva, câtuși de puțin în jurul lor în acest an, să aplice și să contribuie astfel la creșterea calității serviciilor medicale în România. “

Andreea Cigolea

Jurnalist

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Am contact în fiecare zi cu medici din toate domeniile, care lucrează atât la stat, cât și la privat. Toți au nemulțumirile lor și consider că a venit momentul ca aceste nemulțumiri să fie aflate de toată lumea. Am văzut în această pandemie medici care sunt adevărate modele de urmat, care au uitat de ei, și-au lăsat și familia pe locul doi, stând peste 12 ore zilnic în spitale. Și cel mai important e de fapt că nu au plecat din țară pentru un trai mai bun, au rămas aici pentru a salva vieți, pentru a fi alături de noi. Cred că astfel de oameni trebuie scoși în față și apreciați la adevărata valoare, pentru că, mai ales acum chiar au nevoie. Romanian Healthcare Awards 2021 reprezintă o ocazie prin care ne putem promova medicii de astăzi și mă bucur că pot face și eu parte din acest proiect.” 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

“Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

“De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 

 

Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele șapte categorii ale ediției din 2021 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului, Spitalul Anului, Proiectul de Cercetare al Anului, Inovația Medicală a Anului, Campania Medicală a Anului, Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”