ROHO Romanian Hospital & Healthcare Convention

Campania de comunicare „Spitale în transformare”

Conf. Univ. Dr. Diana Paun, Consilier Prezidențial

“Într-o lume marcată de o dinamică globală și regională accentuată, precum și de evoluții demografice semnificative, este imperativ să ne adaptăm și să evoluăm. Spitalele se înscriu în această necesitate de transformare profundă. Aceste schimbări impun un accent sporit pe flexibilitate structurală, multidisciplinaritate, parteneriate strategice, implementarea soluțiilor digitale și translatarea inovației și a inteligenței artificiale în practica clinică.

ROHO demonstrează, prin această campanie, o înțelegere profundă a acestor nevoi și o dedicare exemplară în a contribui la progresul sistemului nostru de sănătate.”

Mesajul integral aici:

Fady Chreih, CEO Rețeaua de sănătate Regina Maria

”Modul în care noi am ales să facem medicină în România reflectă dorința noastră de a genera o schimbare de paradigmă la nivel de societate, prin care urmărim să îi oferim pacientului ocazia de a conștientiza responsabilitatea și rolul activ pe care îl joacă în propria poveste.

Credem foarte mult în parteneriatul dintre pacient și echipa medicală, motiv pentru care investim în permanență în optimizarea acestei relații, asigurându-le ambelor parți acces la informații și la o intreagă suită de resurse și soluții personalizate, gândite pentru a susține atat prevenția, cât si tratarea celor mai complexe cazuri.”

Mesajul integral aici: 

Alexandru Calancea, Manager Spitalul Județean de Urgență Suceava

”Pașii transformării spitalelor:
– Crearea unor sisteme medicale județene și regionale, care să răspundă tuturor nevoilor populației
– Distribuția echitabilă a resursei umane pentru fiecare județ și regiune în parte
– Plata pe performanță, în funcție de activitatea desfășurată și instituția în care se desfășoară
– Strategie pe termen scurt și mediu pentru scoaterea posturilor la rezidențiat, în funcție de nevoile populației și a specialităților deficitare
– Complementaritate între sistemul medical de stat și cel privat.”

Mesajul integral aici:

Dr. Florinela Cirstina, Director General Medicover România

”Prin implicarea directă în proiectarea și dezvoltarea unor clădiri și facilități medicale de ultimă generație, Medicover a răspuns cu succes nevoilor actuale ale pacienților în materie de diagnosticare, tratament și recuperare.

Privind spre viitor, credem că transformarea spitalelor va fi profund influențată de integrarea soluțiilor bazate pe inteligența artificială, în special în domenii precum imagistica și chirurgia.

Tehnologia nu doar că facilitează accesul la date, dar și promovează un nivel ridicat de colaborare între medici, permițând abordarea cu succes a afecțiunilor complexe, în condiții de maximă siguranță.”

Mesajul integral aici:

Dr. Adrian Udrea, Director Medical Medisprof Cancer Center

”Una din “transformările” necesare este orientarea către calitatea serviciilor.

Ceea ce vedem azi este un sistem în care toată lumea lucrează pentru asigurator (CNAS, etc.) respectiv angajator. Informația, parcursul pacientului în spital, protocolul după care este manageriată situația lui, tot ce înseamnă rezultatele a ceea ce am făcut în spital, reinserția socială sunt în prezent neglijate.

Performanța fără standarde de calitate nu este acceptată în sistemele medicale internaționale care excelează. Avem o structură și personal medical care poate face acest lucru. Dar transformarea trebuie începută cel puțin din facultate.”

Mesajul integral aici: 

Prof. Dr. Claudia Gherman, Manager Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

”Cunoaștem cu toții faptul că un sistem de sănătate modern pune în centrul său pacienții. Schimbarea în mai bine a domeniului medical cred că are legătură cu punerea în practică a acestui lucru, astfel încât să nu rămână o simplă afirmație.

Pentru a face acest lucru este necesar să îndeplinim câteva cerințe extrem de simple la prima vedere, însă destul de dificile atunci când este nevoie să le implementăm: accesibilizarea serviciilor medicale, aducerea infrastructurii medicale la cerințele zilelor noastre și profesionalizarea corpului medical.”

Mesajul integral aici:

Răzvan Bălan, CEO Icemed

“Experiența dobândită în furnizarea de aparatură medicală de înaltă tehnologie adresată spitalelor, centrelor de reabilitare medicală, geriatrie, medicină sportivă sau balneologie ne recomandă ca pe un partener implicat și responsabil în asigurarea unui ecosistem medical modern si performant, dar și accesibil.

Tehnologia medicală avansată reprezintă un pilon esențial în demersul de creare a medicinei moderne, iar inovația tehnologică cunoaște, în această perioadă, o evoluție fără precedent, furnizând date valoroase profesioniștilor din sănătate, pentru a oferi pacienților o experiență complet personalizată și rezultate cuantificabile. ”

Mesajul integral aici:

Vasile Ruscovan, CEO Kapamed Group

”România cunoaște cea mai mare dezvoltare economică și socială din istorie, inclusiv în domeniul sănătății, la aproape două decenii de la aderarea la UE. Investițiile record în modernizarea infrastructurii spitalicești aduc și provocări, iar soluțiile inovatoare sunt esențiale pentru a le depăși.

În calitate de furnizor de echipamente logistice spitalicești, Kapamed Group este dedicat livrării de tehnologii validate în marile spitale ale lumii. Cu soluții complexe de management al aprovizionărilor și stocurilor, echipamente inteligente de logistică, și software avansat, ne propunem să îmbunătățim semnificativ actul medical și eficiența spitalelor.”

Mesajul integral aici:

Șerban Țigănaș, Dico & Țigănaș

“Trebuie să continuăm discuția despre spitale, pentru că problemele sunt departe de a fi rezolvate, chiar dacă peisajul investițional s-a animat în ultimii ani. Se transformă spitalele românești? Prin transformare înțeleg reabilitarea spitalelor existente, extinderea acestora cu clădiri noi, dar și realizarea de spitale complet noi, care ar trebui să aducă o transformare fundamentală a sectorului sănătății. Să facem un nou bilanț și să vedem unde suntem, cum progresăm și care sunt bolile, să sperăm cât mai puțin cronice ale spitalelor din România. Dilemele continuă, politicienii controlează și dictează fără a fi clare principiile, iar spitalul a ajuns actor în jocurile electorale ale anului. Reputația spitalelor din România continuă și ea să fie foarte scăzută ca rezultantă a percepțiilor, în pofida noilor apariții și a progreselor făcute.”

Mesajul integral aici: 

Conf. Dr. Bogdan C. Pana, Director Cercetare & Dezvoltare OCH

„OVIDIUS CLINICAL HOSPITAL din Constanța susține transformarea serviciilor medicale din Regiunea de Sud Est a României, o transformare radicală în peisajul medical românesc realizată prin: Investiții în tehnologii avansate, Echipa medicală multidisciplinară cu experiență internațională, Confort și siguranță pentru pacient, Inovație și cercetare, Integrare cu serviciile de medicină primară și de ambulator”

Mesajul integral aici: 

ORGANIZATORI ȘI PARTENERI

ORGANIZATORI

PARTENERI

SUSȚINĂTORI

Solicitare Agendă 2023

Vreau să devin Partener

Vreau să particip

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional ROHO

 

”A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente – un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.”

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Partener ROHO

 

“Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești.”

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional ROHO

 

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed

Professional Partner ROHO

 

“Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră.”

Raluca Șoaita

ARCHITECT & FOUNDER, TESSERACT ARCHITECTURE

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Îmbunătățirea infrastructurii medicale este critică și urgentă în Romania.

De aceea, competiții precum Romanian Healthcare Awards 2021 sunt mai mult decăt binevenite pentru a face vizibilitate sectorului medical și bunelor practici din domeniu. Încurajez pe toți medicii, echipele medicale și spitalele care au reușit să schimbe ceva, câtuși de puțin în jurul lor în acest an, să aplice și să contribuie astfel la creșterea calității serviciilor medicale în România. “

Andreea Cigolea

Jurnalist

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Am contact în fiecare zi cu medici din toate domeniile, care lucrează atât la stat, cât și la privat. Toți au nemulțumirile lor și consider că a venit momentul ca aceste nemulțumiri să fie aflate de toată lumea. Am văzut în această pandemie medici care sunt adevărate modele de urmat, care au uitat de ei, și-au lăsat și familia pe locul doi, stând peste 12 ore zilnic în spitale. Și cel mai important e de fapt că nu au plecat din țară pentru un trai mai bun, au rămas aici pentru a salva vieți, pentru a fi alături de noi. Cred că astfel de oameni trebuie scoși în față și apreciați la adevărata valoare, pentru că, mai ales acum chiar au nevoie. Romanian Healthcare Awards 2021 reprezintă o ocazie prin care ne putem promova medicii de astăzi și mă bucur că pot face și eu parte din acest proiect.” 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

“Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

“De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 

 

Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele șapte categorii ale ediției din 2021 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului, Spitalul Anului, Proiectul de Cercetare al Anului, Inovația Medicală a Anului, Campania Medicală a Anului, Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”