ROHO Convenția Română a Spitalelor 

Speakeri & Parteneri

Alexandre Lourenço

Administratorul Spitalului și Centrului Universitar Coimbra din Portugalia, profesor la Școala Națională de Sănătate Publică din Lisabona, consultant în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și coordonator al programului postuniversitar pentru managementul instituțiilor de sănătate la ISEG – Lisbon School of Economics and Management.

Jaume Duran i Navarro

CEO al Fundației Sanitare Mollet (Fundació Sanitaria Mollet – FSM). FSM furnizează servicii publice sociale și de sănătate unui număr de peste 165.000 de cetățeni din zona metropolitană a Barcelonei, ​​gestionând un buget de 85 de milioane de euro pe an. Fundația a primit distincția Silver Winner în cadrul IHF Award 2021 pentru 10 ani de experiență în proiecte sustenabile și verzi la Spitalul Universitar Mollet-Barcelona.

Cliff Roberson

Șeful interimar al grupului de lucru internațional pentru medicină de urgență, anestezie și îngrijiri critice din cadrul Medici fără Frontiere (Medecins sans Frontieres – MSF). Organizația acordă asistenţă medicală populaţiilor a căror viaţă sau sănătate sunt ameninţate: în special în caz de conflicte armate, dar şi de epidemii, pandemii, dezastre naturale sau chiar excluderea de la îngrijire. Este prezentă în peste 70 de ţări din întreaga lume, cu peste 90 de operaţiuni de asistenţă medicală. Are peste 41.000 de angajaţi în fiecare an.

Dr. Elke Schindler

Director Medical, KABEG Landeskrankenhaus Villach, Austria, câștigător al competiției Hand Hygiene Excellence Awards 2021.

Jan-Willem Scheijgrond

Vicepreședinte, Global Government & Public Affairs, Royal Philips. Este responsabil de relația cu guvernele și cu autoritățile publice pentru abordarea provocărilor actuale, precum tensiunile geopolitice în creștere, transformarea digitală și impactul COVID-19 în sănătate. Jan-Willem Scheijgrond este de asemenea responsabil de parteneriatele internaționale cu organizații precum Națiunile Unite, parteneriate care oferă sprijin sistemelor de sănătate în implementarea UHC – Acoperirea Universală cu Servicii de Sănătate și în managementul crizei COVID-19. În prezent este Chairman al Pactului Global al Naţiunilor Unite în Olanda.

Gustaf Josefson

Președintele consiliului de administrație al Spitalului Universitar Sahlgrenska din Gothenburg, unul dintre cele mai mari spitale din Suedia și Europa. A ocupat funcții de consultanță în management, concentrându-și efortul pe creșterea performanței în organizațiile publice. De asemenea, experiența ca ofițer naval și studiile în economie i-au oferit abilitatea de analiză a eficienței organizaționale, atât din punct de vedere statistic, cât și de conducere.

Inge Kristensen

CEO, Societatea Daneză pentru Siguranța Pacienților (Danish Society for Patient Safety). De-a lungul experienței sale în domeniul sănătății a lucrat ca șef al serviciilor sociale și de sănătate pentru o autoritate publică, șef al departamentului de dezvoltare și calitate într-o regiune spit și consultant.

Seppo Ranta

CEO, Kanta-Häme Hospital District, Finlanda. KHHD oferă servicii medicale specializate pentru populația din regiunea Kanta-Häme, aproximativ 170.000 de persoane. Cu sprijinul Băncii Europene de Investiții, va investi 175 milioane de Euro în construirea unui nou spital în sudul Finlandei. 

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Paul Garassus

Președinte al Uniunii Spitalelor Private din Europa (UEHP), Vicepreședinte al Societății Franceze de Economie în Sănătate și Președinte al Consiliului Științific al BAQIMEHP – organizație națională pentru formarea profesioniștilor din domeniul medico-social.

John Delamere

Membru al comitetului de conducere și Vicesecretar al Asociației Europene a Angajatorilor din Spitale și din Sănătate (European Hospital & Healthcare Employers’​ Association). Activitatea sa în cadrul Health Service Executive – HSE include reprezentarea și consilierea angajatorilor din serviciile de sănătate publică în ceea ce privește acordurile naționale de relații industriale, legislația muncii, politicile și procedurile naționale.

Dr. Miguel Cuchí

Director de Inovare și Director Medical la Spitalul Universitar Puerta de Hierro Majadahonda din Spania. Miguel Cuchi are un profil orientat spre managementul spitalelor, sisteme informatice, transformare digitală și inovare. A realizat diverse proiecte inovatoare în domeniul managementului sănătății.

                                           

Nis Johannsen

Head of Digital Innovation la Autoritatea Regională de Sănătate din Norvegia de Sud-Est, responsabil de furnizarea de servicii medicale specializate pentru peste jumătate din populația norvegiană. Realizează strategii digitale pentru spitale, concentrânduse în special pe tehnologiile emergente, cum ar fi inteligența artificială, îngrijirea virtuală și medicina personalizată. Este membru al consiliului de administrație în cadrul Portalului Norvegian de Sănătate și Centrului Național de Cercetare E-health.

Prof. Dr. Beata Jagielska 

Șefa Clinicii de Diagnostic Oncologic, Oncologie Cardiologică și Medicină Paliativă la Institutul Național de Oncologie Maria Skłodowska-Curie, parte a Institutului Național de Cercetare din Polonia.

                                           

Prof. Dr. Maciej Krzakowski

Șef al Clinicii de Cancer Pulmonar și Toracic al Centrului de Oncologie – Institutul Maria Skłodowskiej-Curie din Varșovia, consultant național în domeniul oncologiei clinice. 

Timothy Goering

Engagement Manager, IQVIA

Hans Bax

Senior Manager Value and Innovation based Access, MedTech Europe.

Michala Malat

Governmental Affairs Manager, Johnson & Johnson MedTech, Czech Republic

Diana Loreta Păun

Consilier Prezidențial pentru Sănătate, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. 

 

Dr. Andrei Baciu

Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; Expert în politici de Sănătate Publică. Este Vicepreședinte al Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Mihai Precup

Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor

 

Ovidiu Cîmpean

Secretar de Stat, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Dr. Bogdan Moldovan

Șeful secției de chirurgie generală și coordonator al Centrului de Transplant Renal „Professor Gilles Mentha” din cadrul Spitalului Sf. Constantin, Brașov.

Dr. Olga Șchiopu

CEO al Spitalului Internațional „Medpark” – cea mai mare instituție medicală privată din Republica Moldova acreditată de Joint Commission International (JCI). Ocupă funcția de Președinte al Asociației Patronale Uniunea Instituțiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova (UIMSP) și membru în Biroul Asociației Investitorilor Străini (FIA).

Nicoleta Pauliuc

Președintele Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, Senator, promotor al inițiativei legislative pentru instituirea „Zilei naționale a Supraviețuitorilor de Cancer”/ Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

                                           

Prof. Dr. Patriciu Achimaș – Cadariu 

Preşedintele Grupului pentru Combaterea Cancerului din Parlamentul României. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

Dr. Bogdan Tănase

Manager al Institutului Oncologic ”Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

Conf. Dr. Șerban Negru

Medic primar oncolog și președinte al Centrului OncoHelp Timișoara. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

 

Conf. Univ. Dr. Dana Lucia Stănculeanu

Președinte Societatea Națională de Oncologie Medicală din România, șef Secție Oncologie IOB. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

Dr. Adrian Udrea

Este Președintele Asociației Naționale a Oncologilor Privați din România. A fost  educat la Cluj și la Rouen, Franța, premiat de Quintiles în 2014 pentru „contribuția valoroasă la dezvoltarea cercetării clinice în România”.  / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

CS I Dr. Alexandru Călin Grigorescu

Medic primar oncolog, competențe în bronhologie și îngrijiri paliative, membru fondator al grupului de lucru pentru îngrijiri paliative al Societății Europene de Oncologie Medicală (ESMO). / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

Dr. Daniela Zob

Șef Secție Oncologie Medicală II, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

Conf. Univ. Dr. Laurențiu Simion

Șeful Disciplinei Chirurgie, Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

Adrian Nicolae David

Director General, Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

Dr. Marius Geantă

Președintele Centrului pentru Inovație în Medicină, o organizație non-guvernamentală al cărei obiectiv este promovarea inovației în toate sectoarele sistemului de sănătate și scurtarea drumului unui produs sau serviciu, de la laboratorul de cercetare, la pacient. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

Dr. Alina Croitoru

Şef Secţie Pneumologie I, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” Bucureşti, Asistent Universitar Disciplina Pneumologie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Şef Grup de Lucru Reabilitare Respiratorie, Societatea Română de Pneumologie. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

Dr. Elisabeta Pătcaș

Medic primar radioterapie, doctor în medicină, Președinte Societatea Romană de Radioterapie și Oncologie Medicală. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

Laurenţia Galeş

Medic primar oncologie și radioterapie medicală, doctor în ştiinţe medicale, Conferențiar universitar UMF Carol Davila. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Oncologie

Prof. Dr. Horaţiu Suciu

Președinte Senat, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST). Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IUBCvT – Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu

Medic primar cardiolog și medicină internă, doctor în medicină, fost președinte al Societății Române de Cardiologie. / Speaker și Moderator în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Dr. Dan Ioaneș

Medic specialist medicină internă, cardiologie și cardiologie intervențională, consultant senior în cadrul Spitalului Universitar Sahlgrenska din Gothenburg, Suedia. Membru al grupului de lucru pentru PCI și intervenții valvulare din cadrul Societății Suedeze de Cardiologie, membru cu drepturi depline al clubului Euro CTO și membru al Comitetului Educațional European al EAPCI. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Lt. Col. Dr. Silviu Ionel Dumitrescu

Șeful secției Cardiologie I (Cardiologie Intervențională și Perioperatorie) din cadrul Centrului de Boli Cardiovasculare al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” București. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Prof. Dr. Theodora Benedek

Șeful Clinicii de Cardiologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Președinte al Comitetului de Cardiologie, Ministerul Sănătății, Profesor de Medicină Internă și Cardiologie. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Prof. Dr. Ruxandra Jurcuț

Coordonator al Centrului de Expertiză pentru Boli Cardiovasculare Genetice Rare din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”. Este medic primar cardiolog și profesor de cardiologie al UMF „Carol Davila” București, precum și vicepreședinte al Societății Române de Cardiologie. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Dr. Iulia Kulcsar

Director Medical, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu”. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Prof. Dr. Antoniu Petriș

Clinica de Cardiologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, Președintele Grupului de Lucru de Insuficiență Cardiacă a Societății Române de Cardiologie. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Dr. Mihai Melnic

Medic Primar Cardiologie Intervențională, Spitalul Universitar de Urgență Elias, Membru al Societății Europene de Cardiologie, Societății Române de Cardiologie și al Asociației Europene EAPCI. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Dr. Monica Yépez

Medic primar radiolog, Spitalul Clinic de Urgență Sibiu, Centrul de Cercetare Invazivă și Noninvazivă în Domeniul Patologiei Cardiace și Vasculare la Adult. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Dr. Adina Bucur

Director Medical al Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara, Șef Lucrări Sănătate Publică și Management Sanitar, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Dr. Costin Minoiu

Medic radiolog – radiologie diagnostică și intervențională
Spitalul Clinic de Urgență București, Lector Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Cardiologie

Șef Lucrări Dr. Irene Davidescu

Medic primar neurolog, Șef Secție Neurologie II, Spitalul Clinic Colentina din București. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Neurologie

Dr. Ștefan Strilciuc

Expert în politici de sănătate, consilier onorific al Ministrului Sănătății și reprezentantul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu în Consiliul Director al European University of Brain and Technology (NeurotechEU). Are experiență de cercetare la intersecția dintre medicină și politici de sănătate, fiind implicat în peste 50 de studii intervenționale și observaționale. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Neurologie

Dr. Irina Oane

Medic specialist neurolog, cercetător științific la Spitalul Universitar de Urgență din București unde își desfășoară activitatea în Unitatea de Monitorizare a Epilepsiei și a Somnului, Secția de Neurologie. Face parte din prima generație de tineri medici cu pregătire suplimentară în epileptologie, obținută în România și în centre specializate din Franța și Germania. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Neurologie

Dr. Renică Diaconescu

Medic primar neurolog, doctor în științe medicale, șeful secției de neurologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, membru al Academiei Europene de Neurologie, fost secretar al Comisiei de Sănătate Camera Deputaților și Vicepreședinte al Comisiei de Sănătate a Senatului României. Inițiatorul înființării unităților de stroke în toate spitalele județene de urgență. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Neurologie

Conf. Univ. Dr. Monica Sabău

Șeful secției de Neurologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Neurologie

Dr. Dan Mitrea

Medic specialist neurolog, cu preocupare în neuro-oncologie, colaborator al Spitalului Pierre Wertheimer (Lyon, Franţa) şi co-fondator al Clinicii Neuroaxis. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Neurologie

Dr. Mihaela Axente

Medic primar neurologie pediatrică, Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie pentru Copii „Dr. Nicolae Robănescu” București. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Neurologie

 

Alexandra Loredana Dan

Reprezentant al Alianței Naționale pentru Boli Rare România, Centrul NoRo – servicii inovatoare pentru pacienții cu boli rare din România. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Neurologie

Prof. Dr. Ioana Gheonea

Președinte, Societatea de Radiologie și Imagistică Medicală din România (SRIM). / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Neurologie

S.L. Dr. Ioana Mîndruță

Medic primar neurolog la Spitalul Universitar de Urgență București, coordonator în cadrul Programului Național de Epilepsie Rezistentă la Tratament și Boli Rare, membru al comitetului de conducere al Societății de Neurologie din România (SNR) și a Societății Române Împotriva Epilepsiei (SRIE), precum și membru al Comisiei de Neurologie din Ministerul Sănătății. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Neurologie

Dr. Eugenia Roza

Medic specialist neurologie pediatrică, Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” București – Centru de Expertiză pentru boli rare în neurologia pediatrică, asistent universitar, doctor în medicină, Coordonator Programe Naționale de Epilepsie şi Dietă Cetogenică, Coordonator Compartiment de monitorizare video – EEG. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Neurologie

Dr. Alin Nicolescu

Secretar General al Societății Române de Dermatologie, Președinte al Comisiei de Dermatologie a Ministerului Sănătății, Coordonator al Comisiei de Experți în terapii biologice a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Dermatologie

Prof. Univ. Dr. Daciana Brănișteanu

Șef Clinică Dermatologie, Spitalul Clinic Universitar CF Iași, profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” Iași.  / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Dermatologie

 

Rozalina Lăpădatu

Președintele Asociației Pacienților cu Afecțiuni Autoimune. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Dermatologie

Dr. Carmen Madeleine Curea

Medic primar dermato-venerologie, doctor în științe medicale, Spitalul Clinic Colentina. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Dermatologie

Dr. Olguța Orzan

Medic primar dermato-venerologie, șef de lucrări UMF Carol Davila. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Dermatologie

Dr. Irinel Nedelcu

Medic primar dermato-venerologie, doctor în științe medicale, Spitalul Clinic Colentina. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Dermatologie

Col. SL. Dr. Daniel O. Costache

Coordonator Structura de Cercetare a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, Editor Executiv al Romanian Journal of Military Medicine. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Dermatologie

 

Prof. Dr. Virgil Pătraşcu

Medic primar dermatolog la SCJU din Craiova, membru în Consiliul Director al Societății Române de Dermatologie, președintele Asociației Dermatologilor din Oltenia, face parte din Comisia de Dermato-venerologie din cadrul Ministerului Sănătății. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Dermatologie

Prof. Dr. Carmen Bunu Panaitescu

Profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara și
președinte al Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică. / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Dermatologie

Luminița Vâlcea

Director Executiv, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România – COPAC / Speaker în cadrul Sesiunii Specializate de Dermatologie

Dr. Ștefan Busnatu

Medic cardiolog, doctor în științe, tânăr Ambasador al României în prevenție cardiacă (ESC/EAPC), Prodecan la UMF „Carol Davila”, Președintele Grupului de lucru de E-health din Ministerul Sănătății.

 

Dr. Wargha Enayati

Medic cardiolog, fondatorul Rețelei Private Regina Maria și al Enayati Medical City. 

 

 

Dr. Cristina Berteanu

Vicepreședinte, Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED   

Anca-Andreea Călugăru

Coordonatorul Departamentului de Fonduri Structurale și de Redresare din cadrul Schuman Associates, o companie de consultanță în afaceri și finanțări europene cu sediul la Bruxelles. Cu o experiență de peste 15 ani, Anca s-a specializat în elaborarea și implementarea de strategii și programe cu finanțare externă în domeniul sănătății, educației și digitalizării.

Mirela Nemțanu

Director Executiv, Fundația HOSPICE Casa Speranței – câștigător al categoriei „Spitalul Anului” în cadrul competiței Romanian Healthcare Awards 2021.

Oana Gheorghiu

Membru fondator al Asociației Dăruiește Viața

 

Șef lucrări Dr. Nicoleta Mitrea

Facultatea de Medicină, Universitatea Transilvania din Brașov, Director Educație și Dezvoltare Națională – Nursing, HOSPICE Casa Speranței România

Prof. Dr. Claudia Gherman

Medic primar chirurg, profesor în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” și manager al Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Sorin Ungureanu

Director General Adjunct al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).

Conf. Dr. Simin Aysel Florescu

Manager Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” București, medic primar Boli Infecțioase, Șef Clinica de Boli Infecțioase și Tropicale “Dr. Victor Babes – UMF Carol Davila

Oana Sivache

Director General Adjunct, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București – ASSMB

Florina Ionescu

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

 

Dr. Daniel Chelcea

Manager, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Dr. Alexandru Calancea

Medic cardiolog și manager al Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Marinel Talpeș

Manager, Spital Providența Iași

Prof. Univ. Dr. Costinela Georgescu

Medic primar Sănătate Publică și Management, Manager Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Buna Vestire” Galați.

 

Șerban Isopescu

Liderul Diviziei de Echipamente și Soluții Medicale, Philips România. 

Ana Dodea

Policy & Market Access Director, MSD

Florentina Pancescu

Neurology and Area Head East Europe, Country Lead UCB România

Cristian Predescu

Director General Supermedical.

Tiberiu Dragomir

Senior Project Manager, Rotte Group. 

Lavinia Bughiu

Government Affairs and Market Access Manager, Johnson & Johnson MedTech.

Vasile Ruscovan

Director General Kapamed International. Crede cu tărie că sistemul de sănătate poate fi eficientizat printr-o prezență mai mare a tehnologiei, atât în acțiunile medicale, cât și în cele de management.

ORGANIZATORI ȘI PARTENERI

ORGANIZATORI

MASTER PARTNER

PROFESSIONAL PARTNERS

PARTENERI

SUSȚINĂTORI

PARTENER INSTITUȚIONAL

Proiecte Conexe 

Vreau să devin Partener

Vreau să particip

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Partener ROHO

 

“Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești.”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional ROHO

 

”A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente – un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.”

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional ROHO

 

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed

Professional Partner ROHO

 

“Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră.”

Raluca Șoaita

ARCHITECT & FOUNDER, TESSERACT ARCHITECTURE

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Îmbunătățirea infrastructurii medicale este critică și urgentă în Romania.

De aceea, competiții precum Romanian Healthcare Awards 2021 sunt mai mult decăt binevenite pentru a face vizibilitate sectorului medical și bunelor practici din domeniu. Încurajez pe toți medicii, echipele medicale și spitalele care au reușit să schimbe ceva, câtuși de puțin în jurul lor în acest an, să aplice și să contribuie astfel la creșterea calității serviciilor medicale în România. “

Andreea Cigolea

Jurnalist

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Am contact în fiecare zi cu medici din toate domeniile, care lucrează atât la stat, cât și la privat. Toți au nemulțumirile lor și consider că a venit momentul ca aceste nemulțumiri să fie aflate de toată lumea. Am văzut în această pandemie medici care sunt adevărate modele de urmat, care au uitat de ei, și-au lăsat și familia pe locul doi, stând peste 12 ore zilnic în spitale. Și cel mai important e de fapt că nu au plecat din țară pentru un trai mai bun, au rămas aici pentru a salva vieți, pentru a fi alături de noi. Cred că astfel de oameni trebuie scoși în față și apreciați la adevărata valoare, pentru că, mai ales acum chiar au nevoie. Romanian Healthcare Awards 2021 reprezintă o ocazie prin care ne putem promova medicii de astăzi și mă bucur că pot face și eu parte din acest proiect.” 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

“Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

“De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 

 

Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele șapte categorii ale ediției din 2021 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului, Spitalul Anului, Proiectul de Cercetare al Anului, Inovația Medicală a Anului, Campania Medicală a Anului, Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”