ROHO Convenția Română a Spitalelor 

Speakeri & Parteneri

Andrzej Ryś

Director, Sisteme și Produse Medicale, Direcția Generală Sănătate, Comisia Europeană. Medic specialist radiologie și sănătate publică. Fost Ministru Adjunct al Sănătății în Polonia.

Pascal Garel

CEO al The European Hospital and Healthcare Federation (HOPE). HOPE reunește 38 de organizații naționale din 30 de țări europene, acoperind aproximativ 80% din sectorul spitalicesc, dar și alte servicii de sănătate și sociale. Garel a fost implicat activ în mecanismele de decizie în sectorul spitalicesc pe diverse probleme, inclusiv cercetare, managementul spitalului, calitatea și dezvoltarea siguranței pacienților.

Bruno Lucet

Membru al boardului International Society for Quality in Health Care (ISQua) și consilier principal al directorului Departamentului pentru Îmbunătățirea Calității și Siguranței Pacienților, responsabil cu afacerile internaționale la Autoritatea Franceză de Sănătate (Haute Autorité de Santé – HAS). A fost implicat în proiecte europene precum Rețeaua Europeană pentru Siguranța Pacienților și Calitatea Îngrijirii (PaSQ) și Parteneriatul European al Organizațiilor de Supraveghere în Domeniul Sănătății (EPSO).

Miguel Sanfelix

Responsabil pentru Logistică – Spitalul Universitari i Politecnic La Fe de Valencia și Platforma Logistică de Urgență a Comunității Valenciene.

 

Emmett Ervin

Președinte Ales al Asociației Naționale pentru Calitatea în Sănătate (National Association for Healthcare Quality – NAHQ) din Chicago, SUA și vicepreședinte al Clinical and Regulatory Compliance pentru sistemul medical al University of Maryland Medical System din Baltimore. A fost mai mult de 30 de ani un puternic avocat al pacientului, iar rolurile sale s-au concentrat pe calitate, risc și conformitate, cu un accent deosebit pe zonele care necesită îmbunătățiri.

Lori Tremmel Freeman

Directorul Asociației Naționale a Funcționarilor din Sănătate din Județe și Orașe (NACCHO) din S.U.A., unde urmărește capacitatea celor aproape 3000 departamente locale de sănătate de a livra servicii esențiale pentru comunități, pledează pentru sănătatea publică locală în S.U.A. și asigură alianțe strategice și parteneriate pentru a avansa sănătatea țării. Este implicată și în numeroase grupuri naționale de consiliere și comitete legate de sănătatea publică.

Todorka Kostadinova

Vicepreședintele Asociației Europene pentru Managementul Sănătății. Este profesor la Departamentul de Economie și Managementul Sănătății la Facultatea de Sănătate Publică a Universității Medicale din Varna, unde este și Director de Relații Internaționale, Acreditare și Calitate. În 2011 a fost decan al Facultății de Sănătate Publică și din 2012-2020 – prorector pentru relații internaționale, acreditare și calitate.

Prof. David Leaper

Profesor Emerit de Chirurgie, Universitatea Newcastle upon Tyne, Marea Britanie, Profesor de Studii Clinice, Institute of Skin Integrity and Infection Prevention, Universitatea Huddersfield, Marea Britanie

 

Diana Loreta Păun

Consilier Prezidențial pentru Sănătate, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială, medic primar endocrinolog și conferențiar universitar la Disciplina Endocrinologie a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București. 

Andrei Baciu

Secretar de Stat, Ministerul Sănătății; Expert în politici de Sănătate Publică. Este Vicepreședinte al Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19.

Søren Jensen

Ambasadorul Regatului Danemarcei în România. 

Anne Katrine Greisen

Chief Advisor, Healthcare Denmark.

Vlad Mixich

Expert în politici de sănătate și publicist. A lucrat în proiecte internaționale de sănătate publică și economie sanitară din șapte țări pentru mai multe organizații internaționale și agenții guvernamentale. Din noiembrie 2020 este membru în echipa de suport tehnic a Băncii Europene de Investiții, biroul din București. Este membru ales în board-ul Alianței Europene de Sănătate Publică.

Ciprian Ciucu

Primarul Sectorului 6, București.

 

Ozgur Altinoklar

Specialist în managementul proiectelor la Banca Europeană de Investiții, brațul de creditare al Uniunii Europene. El lucrează ca lider al echipei de asistență a proiectelor BEI. Echipa sa oferă Ministerului Sănătății consultanță pentru planificarea și implementarea construcției spitalelor regionale de urgență în Iași, Cluj și Craiova.

Vlad-Teodor Berbecar

Președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate – ANMCS, medic specialist medicină internă, cu bogată experiență organizatorică și managerială, membru fondator al European MD PhD Association și al Asociației „Caravana cu Medici”, unde a activat ca secretar general în ultimii 6 ani. 

Rareş Tudor Pop

Membru în Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților. 

 

Vasile Apostol

Director General, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

 

Teodora Preoteasa

Director General – Direcția Generală Programare și Coordonare Sistem, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Claudia Gherman

Medic primar chirurg, profesor în cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” și manager al Spitalului Județean de Urgență Cluj-Napoca.

Alexandru Calancea

Medic cardiolog și manager al Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Dorina Pușcaș

Șef Serviciu Investiții și Dezvoltare Rurală, în cadrul Direcției Tehnice – Consiliul Județean Arad.  

Adrian Cotîrleț

Conduce Spitalul Municipal de Urgență Moinești, unul dintre cele mai moderne din țară. Chirurgul Adrian Cotîrleț este cel mai longeviv manager al unui spital de urgență reușind să atragă medici tineri și fonduri de peste 10 milioane de euro în ultimii 6 ani.

 

Constantin Poiană

Managerul Spitalului Orășenesc „Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși. În ultimii ani spitalul a trecut printr-o serie de modernizări și dotări, iar în prezent are 13 secţii şi compartimente clinice și o capacitate de 173 de paturi pentru internare continuă, 20 de paturi pentru spitalizare de zi și 10 paturi pentru aparținători.

Prof. Univ. Dr. Dan Gaiță

Șeful Clinicii de Cardiologie a Institutului de  Boli Cardiovasculare din Timișoara, membru în Comitetul Director al Societății Europene de Cardiologie

Dan Doroftei

Directorul Executiv al Enayati Medical City, primul oraș medical din România care cuprinde spital integrat de oncologie, spital de geriatrie și recuperare, cel mai mare ambulatoriu cu 60 de cabinete și un centru rezidențial pentru vârstnici. Dan a coordonat si livrat proiectul Enayati Medical City. Experienta sa peste 12 ani include dezvoltarea proiectelor de sănătate și îngrijire pentru bătrâni, în România și în Statele Unite.

Luca Militello

CEO al Grupului Monza România, grup reprezentat prin Spitalul Monza, Spitalul de Oncologie Monza, Monza Metropolitan Hospital, Centrul Medical Monza. Luca Militello coordonează o echipă puternică de specialişti în domeniul medical ce dezvoltă servicii medicale inovatoare pentru pacienţii români.

Șerban Isopescu

Liderul Diviziei de Echipamente și Soluții Medicale, Philips România. Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniul tehnologiei medicale, Șerban Isopescu reprezintă echipa Philips în relația cu reprezentanții sistemului medical, din mediul public și din cel privat, autorități publice, parteneri de business și mediul non-guvernamental. Obiectivul său este de a contribui la dezvoltarea sistemului de sănătate din România și de a îmbunătăți viața oamenilor prin acele inovații care pot face diferența.

Vasile Ruscovan

Director General Kapamed International. Crede cu tărie că sistemul de sănătate poate fi eficientizat printr-o prezență mai mare a tehnologiei, atât în acțiunile medicale, cât și în cele de management.

Kostas Papagiannis

Director General MSD.

Răzvan Predica

Este Country Manager la Affidea România.

Tatiana Creț

Business Development & Healthcare Consultancy Lead în cadrul Diviziei de Diagnostice Roche România, cu o experiență de peste 13 ani în industria de diagnostice și o vastă expertiză în consultanță strategică și management în sănătate. Tatiana și-a dobândit experiența în cadrul multiplelor proiecte naționale și internaționale realizate pe partea de management și consultanță strategică în sănătate, în diferite instituții publice și private, pe multiple arii de diagnostic clinic.

Ioan Valentin Stan

Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei.

 

Marilena Dobrescu

Managerul Spitalului de Boli Cronice Smeeni. A reabilitat integral spitalul prin finanțări nerambursabile și a inființat compartimentul de îngrijiri paliative și cel de recuperare medicală. În prezent spitalul se află în curs de implementare a unui nou proiect de finanțare europeană pentru dotarea cu echipamente medicale. 

MASTER PARTNER

PARTENERI

SUSȚINĂTORI

PARTENER INSTITUȚIONAL

PARTENER MEDIA

UN PROIECT

Proiecte Conexe Sănătate

Vreau să devin Partener

Prof. David Leaper

Profesor Emerit de Chirurgie, Universitatea Newcastle upon Tyne, Marea Britanie, Profesor de Studii Clinice, Institute of Skin Integrity and Infection Prevention, Universitatea Huddersfield, Marea Britanie

Profesorul David Leaper, unul dintre cei mai publicați experți la nivel mondial în managementul plăgilor, fost președinte al Surgical Infection Society of Europe și al European Wound Management Association, va participa la Convenția Română a Spitalelor ROHO, ediția a 6-a, care va avea loc pe 23 și 24 septembrie la București. Profesorul David Leaper a condus activitatea grupului de lucru din cadrul Institutului Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire din Marea Britanie (NICE), responsabil de actualizarea protocolului privind managementul infecțiilor de situs chirurgical și a fost membru al grupului consultativ privind rezistența antimicrobiană și infecțiilor asociate asistenței medicale. În cadrul Convenției Române a Spitalelor, Profesorul David Leaper va prezenta soluții inovatoare disponibile pentru prevenirea infecțiilor de situs chirurgical (SSI) din perspectiva recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a Institutului Național pentru Excelență în Sănătate și Îngrijire din Marea Britanie (NICE) privind managementul infecților postoperatorii /de situs chirurgical (SSI). Specializat în chirurgie generală, Profesorul Leaper a predat și a fost colaborator la Universitatea din Bristol (1981-1995), Universitatea din Hong Kong (1988-1990), la Universitatea din Newcastle upon Tyne (1995-2004), la Universitatea Cardiff (2004-2013) și Imperial College, Londra (2006-2018). Participarea Profesorului David Leaper la Convenția Română a Spitalelor a fost posibilă cu sprijinul partenerului Ethicon, parte a Johnson & Johnson Medical Devices

Vreau să particip

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Partener ROHO

 

“Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești.”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional ROHO

 

”A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente – un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.”

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional ROHO

 

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed

Professional Partner ROHO

 

“Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră.”

Raluca Șoaita

ARCHITECT & FOUNDER, TESSERACT ARCHITECTURE

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Îmbunătățirea infrastructurii medicale este critică și urgentă în Romania.

De aceea, competiții precum Romanian Healthcare Awards 2021 sunt mai mult decăt binevenite pentru a face vizibilitate sectorului medical și bunelor practici din domeniu. Încurajez pe toți medicii, echipele medicale și spitalele care au reușit să schimbe ceva, câtuși de puțin în jurul lor în acest an, să aplice și să contribuie astfel la creșterea calității serviciilor medicale în România. “

Andreea Cigolea

Jurnalist

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Am contact în fiecare zi cu medici din toate domeniile, care lucrează atât la stat, cât și la privat. Toți au nemulțumirile lor și consider că a venit momentul ca aceste nemulțumiri să fie aflate de toată lumea. Am văzut în această pandemie medici care sunt adevărate modele de urmat, care au uitat de ei, și-au lăsat și familia pe locul doi, stând peste 12 ore zilnic în spitale. Și cel mai important e de fapt că nu au plecat din țară pentru un trai mai bun, au rămas aici pentru a salva vieți, pentru a fi alături de noi. Cred că astfel de oameni trebuie scoși în față și apreciați la adevărata valoare, pentru că, mai ales acum chiar au nevoie. Romanian Healthcare Awards 2021 reprezintă o ocazie prin care ne putem promova medicii de astăzi și mă bucur că pot face și eu parte din acest proiect.” 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

“Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

“De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 

 

Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele șapte categorii ale ediției din 2021 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului, Spitalul Anului, Proiectul de Cercetare al Anului, Inovația Medicală a Anului, Campania Medicală a Anului, Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”