Dr. Teodor Blidaru: Facem parte din generația care nu a dat cu pumnul în masă și a cerut schimbări, ci a ales să fie un partener pentru universități, ministere sau alți factorii decizionali

Dr. Teodor Cristian Blidaru a fost Președinte al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România, și este Absolvent UMF„Carol Davila” București. Pe 16 octombrie a participat în calitate de Speaker în cadrul Xgrupului Medici pentru Viitor, parte a campaniei de comunicare a celei de-a cincea ediții a Convenției Române a Spitalelor ROHO, Xgrup realizat în parteneriat cu Philips Healthcare România.

Vă prezentăm un sumar al intervenției domnului Dr. Teodor Cristian Blidaru din cadrul evenimentului:

„Educația de calitate presupune în momentul de față la nivel internațional ca oamenii să nu mai învețe un set de competențe bătute în cuie, pe care să nu le poată schimba. Trebuie să se încurajeze flexibilitatea pentru că de foarte multe ori pe parcursul vieții noastre de acum încolo va trebui probabil să ne schimbăm abilitățile pe care le avem, deoarece domeniul medical va evolua într-un ritm accelerat.

Mulți analiști spun că în 20 de ani chirurgul va trebui să știe la fel de bine robotică precum știe anatomie. Nu spun că nu ar putea învăța robotica, dar în momentul de față sistemul nu ne pregătește pentru un viitor în care poate va trebui să învățăm robotica sau orice altă abilitate nouă. Aici ar trebui să existe o schimbare fundamentală în sistemul nostru educațional medical, în perspectiva despre posibilele schimbări majore în educația noastră în viitor.

Aspectul logică versus memorare, o problemă persistentă în educația formală din România, consider că se transpune inclusiv în practica de medic, în capacitatea de a trata o boală versus capacitatea de înțelege pacientul ca om și de a empatiza cu el. În momentul de față, din păcate, în mare parte sistemul se bazează mult pe memorare, în detrimentul încurajării logicii personale. Sunt grupuri de tineri sau cadre didactice cu vocație care încurajează logica și evenimente la care putem participa care încurajează învățatul integrat, dar per total, modul de examinare formal prin care trecem prin facultate încurajează memorarea. Această situație este prezentă inclusiv în pregătirea pentru examenul de rezidențiat, unde nu este suficientă înțelegerea logică a patologiilor studiate, ci se impune și reținerea unor detalii pe care de foarte multe ori nici rezidenții sau specialiștii din specialitatea respectivă nu trebuie să le rețină.

De asemenea, sunt foarte importante capacitatea de a aplica anumite cunoștințe și cele de comunicare. Mi-am realizat lucrarea de licență pe tema comunicării dintre medic și pacient în bolile rare, și am constat că atât pacienții cât și medicii consideră că aceasta este o mare problemă a sistemului. Noi nu suntem învățați suficient să empatizăm sau să comunicăm cu pacientul. De foarte multe ne raportăm la pacient ca la niște numere, date, ceea ce este incorect, mai ales în medicina modernă. Cred că sunt necesare cursuri de comunicare, de umanism în medicină.

Referitor la digitalizarea în educația formală, fiecare generație are o experiență diferită cu tehnologia, ceea ce este normal, însă aceasta va deveni din ce în ce mai prezentă în practica medicală. Cred că ar trebui să existe cursuri, o educație formală în digitalizarea în medicină, nu să mergem pe premisa că tânăra generație știe tehnologie pentru că a crescut cu telefoane mobile și se vor adapta implicit la orice tehnologie le va ieși în cale. Să nu ne mințim că tot sistemul înțelege digitalizarea și e-health-ul pentru că vorbim de o elită care are acces la aceste cunoștințe, care le înțelege utilitatea și știe cum să le folosească, însă mulți profesioniști nu au acces la aceste cunoștințe.   

Legat de competențele non-medicale, 97% și 91% dintre tinerii chestionați în raportul Future Health Index consideră că dețin aceste competențe, însă sunt puțin sceptic. Poate la studiu au participat tineri din medii privilegiate, dar cred că este una dintre situațiile în care înainte de a rezolva o problemă, trebuie să fim conștienți că o avem. Lucrând cu mulți studenți, nu pot afirma încă că sistemul ne pregătește pentru viață, și cred că este un aspect la care mai avem de lucrat.    

Pregătirea pentru task-uri non medicale conform aceluiași studiu pare să fie bine realizată în cazul respondenților, dar trebuie subliniat că ne pregătim singuri. De cele mai multe ori, învățăm de la rezidenți mai mari, pentru că nu există cursuri pentru sarcinile non-medicale din spitale, de management, de digitalizare, de comunicare medic-pacient. Acestea sunt lucruri pe care le deprinzi dacă vrei și dacă ești autodidact, iar acest lucru nu creează o uniformizare la nivel de sistem, ci creează niște vârfuri.   

Vorbind și cu alți studenți din restul europei, am constatat că atunci când există o inițiativă de tipul „peer to peer education”, care ne permite să învățăm de la rezidenți mai mari, aceasta este percepută de către universitate, de factorii decizionali, ca o nevoie, și că de foarte multe ori nu rezistă mult deoarece problema este rezolvată. Spre deosebire de România unde dacă un ONG face ceva este lăsat să-și continuie activitatea fără vreo implicare, în alte state, acolo unde se observă că un număr mare de persoane apelează la serviciile unui ONG, sistemul încearcă să introducă acel lucru în educația formală.   

ONG-urile acoperă un gol în acest moment în România, dar nu sistemic. Îl acoperă pentru cine își permite să plătească acele workshop-uri, pentru cine știe de acele conferințe, sau are acces la mediul online, dar nu pentru toată lumea. Un exemplu ar putea fi și simularea medicală. Acesta a intrat în educația tinerilor medici din străinătate deja în curriculum de bază. Între teorie și practică, fac cursuri de simulare medicală. În București există un singur centru de simulare medicală, privat, unde studenții trebuie să plătească pentru a participa la workshop-uri. Chiar și la celelalte centre de simulare din țară din cadrul universităților nu au acces toți studenții, ci doar anumite secții sau cadre didactice.

Conform studiului Future Health Index, 63% dintre respondenți sunt capabili să stimuleze schimbarea, iar tinerii ar trebui implicați mai mult în partea de management. Sunt total de acord că tinerii trebuie luați în considerare ca parteneri de implementare. Facem parte din generația care nu a dat cu pumnul în masă și a cerut schimbări ci a ales să fie un partener pentru universități, Minister, factorii decizionali etc. 

Acest parteneriat necesită o anumită educație, pentru că nu poți face parte din asta doar pentru că ești tânăr, trebuie să ai și o mică expertiză în domeniul în care dorești să te implici. Pregătirea o obții ori singur, ori cei care au nevoie de rezultate de la tine trebuie să ți-o ofere. Dacă ne referim la zona de management, vrem manageri buni, dar doar singur îți poți dezvolta abilitățile în acest sens, sau furând de la alții în spital. Nu există oficial o dezvoltare în zona aceasta.” 

Xgrupul „Medici pentru viitor” este un proiect realizat de SpațiulMedical și BORO Communication, în parteneriat cu Philips Healthcare România. Vă invităm să urmăriți și pagina de facebook Spațiul Medical.

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Partener ROHO

 

“Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești.”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional ROHO

 

”A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente – un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.”

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional ROHO

 

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed

Professional Partner ROHO

 

“Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră.”

Raluca Șoaita

ARCHITECT & FOUNDER, TESSERACT ARCHITECTURE

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Îmbunătățirea infrastructurii medicale este critică și urgentă în Romania.

De aceea, competiții precum Romanian Healthcare Awards 2021 sunt mai mult decăt binevenite pentru a face vizibilitate sectorului medical și bunelor practici din domeniu. Încurajez pe toți medicii, echipele medicale și spitalele care au reușit să schimbe ceva, câtuși de puțin în jurul lor în acest an, să aplice și să contribuie astfel la creșterea calității serviciilor medicale în România. “

Andreea Cigolea

Jurnalist

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Am contact în fiecare zi cu medici din toate domeniile, care lucrează atât la stat, cât și la privat. Toți au nemulțumirile lor și consider că a venit momentul ca aceste nemulțumiri să fie aflate de toată lumea. Am văzut în această pandemie medici care sunt adevărate modele de urmat, care au uitat de ei, și-au lăsat și familia pe locul doi, stând peste 12 ore zilnic în spitale. Și cel mai important e de fapt că nu au plecat din țară pentru un trai mai bun, au rămas aici pentru a salva vieți, pentru a fi alături de noi. Cred că astfel de oameni trebuie scoși în față și apreciați la adevărata valoare, pentru că, mai ales acum chiar au nevoie. Romanian Healthcare Awards 2021 reprezintă o ocazie prin care ne putem promova medicii de astăzi și mă bucur că pot face și eu parte din acest proiect.” 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

“Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențialăi

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

“De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 


Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele trei categorii ale ediției din 2020 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului și Spitalul Anului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”