Dr. Silviu Constantinoiu, Directorul Centrului de Excelență în Chirurgia Esofagiană, Spitalul Sf. Maria: Noi am continuat să ne desfășurăm activitatea chirurgicală, chiar cu operații foarte complexe care necesitau multe zile de spitalizare în terapie intensivă

Prof. Univ. Dr. Silviu Constantinoiu este Președintele Societății Române de Chirurgie și Directorul Centrului de Excelență în Chirurgia Esofagiană din cadrul Spitalului Clinic „Sf.Maria” București.

SpațiulMedical: Cum s-a modificat activitatea Centrului de Excelență în Chirurgia Esofagiană în contextul pandemiei și a grupului de clinici medicale ON CLINIC?

Dr. Silviu Constantinoiu: Sigur că, atât clinica noastră cât și clinica privată nu puteau face abstracție de pandemia care a dezorganizat cu totul activitatea habituală, nu numai medicală, dar și celelalte sectoare de activități din țara noastră.

Ca atare, în Spitalul Clinic „Sf. Maria” unde îmi desfășor activitatea zilnic, am avut o interdicție în a interna bolnavi cronici, se făcea un triaj epidemiologic pentru bolnavii cu afecțiuni neoplazice, mai ales cei care suportaseră anterior o radiochimioterapie neoadjuvantă și intervalul de așteptare între această terapie agresivă și operație era îndeplinit; de asemenea, pentru urgențe am păstrat separat blocul operator de la etajul VI pentru bolnavii suspecți sau Covid confirmați urgențe. De altminteri, toți pacienții nou internați au fost izolați pe un etaj, s-a recoltat testul PCR, și abia apoi dacă a ieșit negativ, bolnavii au fost transferaţi pe un etaj non-covid, unde au fost investigați în continuare și operați.

Activitatea operatorie sigur a scăzut ca intensitate mai ales că drenajul bolnavilor către noi din partea medicilor din teritoriu a scăzut. De asemenea, în terapie intensivă, o bună parte din paturi au fost păstrate pentru eventuale cazuri Covid grave care aveau nevoie de suport ventilator.

Totuși, noi am desfășurat o activitate chirurgicală, chiar operații foarte mari de tipul esofagectomiilor sau rezecțiilor esogastrice care necesitau și mai multe zile de spitalizare în terapie intensivă. Cazurile de intervenții pentru afecțiuni benigne esofagiene sau de joncţiune eso-gastrică (hernie hiatală, acalazie a cardiei, diverticuli esofagieni, etc.), le-am reprogramat din perioada stării de urgență, în perioada stării de alertă; o bună parte dintre ei sunt programați pentru internare în săptămânile care urmează.

Activitatea grupului de clinici ON a avut și ea de suferit, în sensul că o parte din personal a fost reținut la domiciliu, s-a făcut şi acolo un triaj epidemiologic al pacienţilor prezentați; în această clinică privată se practică terapia nonsângerândă a afecțiunilor ano-perineale (hemoroizi, fisuri anale, fistule), injecții sclerozante pentru varicele hidrostatice ale membrelor pelvine, plăgi trenante la bolnavii diabetici, la membrele pelvine, și sectorul rezervat disfuncțiilor sexuale la bărbat (în clinica urologică). Pacienții au primit mască de protecție și mănuși, iar personalul, medici și asistente, au fost de asemenea echipați corespunzător și nu au fost probleme.

SpațiulMedical: Ați atras atenția asupra existenței unui abuz de tratament chirurgical dând  exemplu boala de reflux gastro-esofagiană; ce măsuri se pot lua pentru că acestea abuzuri să fie reduse?

Dr. Silviu Constantinoiu: Boala de reflux este un bun exemplu pentru unele cazuri de abuz chirurgical. Este totuși cea mai frecventă boală din lume la ora aceasta, în Statele Unite de exemplu, patru din zece bolnavi au reflux gastroesofagian, iar unii dintre ei dezvoltă și boala de reflux. Desigur că se încearcă întâi un regim postural, bolnavii obezi sunt supuși unei cure de slăbire pentru a scădea presiunea intra-abdominală, sunt obligaţi să renunțe la obiceiurile care duc la scăderea presiunii sfincterului esofagian inferior cum ar fi fumatul, băuturile alcoolice, alimentele grase, etc.; bolnavii se odihnesc noaptea cu două perne sub torace, în poziţie semişezândă, evită îmbrăcămintea foarte strâmtă și centurile.

Pe lângă regimul alimentar urmează și un tratament medical, fiindcă această afecțiune este un trepied fiziopatologic la care concurează un deficit de peristaltică esofagiană, combinat cu un deficit de presiune în sfincterul esofagian inferior și un deficit de evacuare antro-piloro- duodenală.

Când se întâlnesc toate aceste trei condiții, apare boala de reflux gastroesofagian. Tratamentul medical care se încearcă cel puțin șase săptămâni constă în administrarea matinală a unui inhibitor de pompă de proton de tipul omeprazolului (de preferat esomeprazol), un agent prokinetic din grupa Metoclopramidei sau Domperidonei și uneori, când sunt ulcerații evidente ale mucoasei esofagiene este cazul să se administreze și un produs cum ar fi Sucralfatul (Venter), care ascensionează odată cu refluxul, și „spoiește” peretele interior al esofagului.

Dacă însă există un defect anatomic evident (de exemplu o hernie hiatală de alunecare voluminoasă care apare la examenul radiologic  și endoscopic), sigur că tratamentul medical nu poate să dea rezultate foarte bune. Pentru a stabili contextul fiziopatologic al bolii, bolnavii aceștia ar trebui să suporte și o manometrie esofagiană (de preferat o manometrie cu impedanță) și o pH-metrie pe 24 de ore (testul telemetriei, care înseamnă introducerea unui cateter subțire în esofagul distal, care este racordat la un recorder pe care bolnavul îl poartă în permanenţă  24 de ore, timp în care are o activitate rutinieră și se înregistrează curba pH-ului).

Când ne-am lămurit că bolnavul are indicație operatorie, cu aceste investigații stabilim și ce tip de operație se poate efectua, clasic sau, mai ales, laparoscopic. În acest fel investigăm corect bolnavii, nu îi supunem unor abuzuri chirurgicale în sensul că o parte din bolnavi nu au niște modificări anatomice evidente, de asemenea nu există o concordanță clară între intensitatea refluxului şi apariția ulcerațiilor esofagiene.

SpațiulMedical: Care sunt planurile de viitor ale Societății Române de Chirurgie?

Dr. Silviu Constantinoiu: Sigur că această epidemie ne-a dat un pic peste cap și și în ceea ce privește organizarea congresului Societății Române de Chirurgie care era programat pentru luna iunie anul acesta la complexul Casino Palace din Sinaia. Congresele naționale au loc întotdeauna acolo iar conferințele naționale am stabilit să fie itinerante; le-am ținut și la București, Iași, ultima, la Craiova.

Sigur că s-ar fi putut organiza acest congres online, însă este un congres la 4 ani care prevede și organizarea de alegeri pentru organele executive ale Societății Române de Chirurgie și board-ul editorial al revistei „Chirurgia”; prin statut președintele societății este și redactor șef al revistei „Chirurgia”,  revistă care  apare în șase numere pe an, ediţie printată în limba engleză și online în limba română.

În ultimii ani revista a fost inclusă în Web of Science (după ce revista a fost inițial cotată ISI-indicele științific internațional), după care s-a pierdut această cotare. În prezent, prin creșterea calității și volumului articolelor autorilor români și străini, prin numărul crescător anual de citări și indexări și prin includerea în board-ul revistei a 48 de autori străini cu mare reputație internațională, sperăm ca la sfârșitul acestui an să primim un factor de impact Clarivate Analytics, lucru care desigur ar fi benefic pentru doctoranzii care au obligativitatea de a publica cel puțin două articole ca autor principal într-o revistă cotată ISI.

Noi am ținut ședințe ale Biroului Executiv al Societății Române de Chirurgie în mediul online, cu toți vicepreședinții din centrele universitare din țară și activitatea principală a fost orientată asupra apariției la timp a revistei „Chirurgia”.

Sperăm să țină să putem ține congresul în prima parte a lunii noiembrie a.c. dat fiind faptul că pentru votarea organelor executive ale SRC, votul va fi efectuat strict de către delegații din București și din țară. Există un număr de un delegat la 10 membri ai filialei Societății.

Emanuel Guţan

Country Manager Ecolab Romania, Bulgaria, Ukraina, Moldova

Partener ROHO

 

“Ecolab Romania, prin Divizia Healthcare, oferă soluții de prevenire a infecțiilor care ajută la asigurarea unui mediu mai curat, mai sigur și mai sănătos pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale, ceea ce duce la rezultate îmbunătățite, eficiențe operaționale și satisfacție crescută a pacienților. Modelul nostru unic de livrare a programului de preventive reunește tehnologie de ultimă oră, informații în timp real, servicii furnizate personal și instruire de bune practici. Participarea activă la evenimentele ROHO ne provoacă să identificăm împreună cu specialiștii din spitale, soluții pentru creșterea calității serviciilor medicale românești.”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector, UMF Iași

Partener Educațional ROHO

 

”A profesa medicina presupune asumarea, zi de zi, a unei imense responsabilități: confortul, sănătatea și chiar viața pacienților noștri depind de noi, de calitatea actului medical pe care îl oferim. De aceea, autoritatea formală sau informală în lumea medicală implică un grad de responsabilitate semnificativ mai ridicat decât în alte profesii. Cum apar liderii în domeniul medical, care sunt condițiile și contextul favorabile apariției lor? În primul rând, un lider medical nu apare, ci se formează. Procesul începe din școală, din învățământul preuniversitar, atunci când se cristalizează atât trăsăturile de caracter ale individului, cât și vocația sa, curiozitatea și apetitul pentru cunoaștere. Aceasta este fundația pe care, mai târziu, mediul universitar clădește cunoștințele specifice domeniului medical. Cunoștințele sunt absolut necesare, dar nu și suficiente – un viitor lider în domeniul medical are vitală nevoie de puterea exemplului, de un model care să-l inspire și pe care să-l urmeze în cariera sa. Relația mentor – discipol în medicină este printre cele mai profunde și complexe relații de acest tip și ea va defini și ghida, în timp, profilul viitorului lider. Nu în ultimul rând, un lider în lumea medicală este un om pentru care acumularea permanentă de cunoștințe este la fel de naturală ca respirația. Medicina este un domeniu extrem de dinamic, în care cercetarea aduce în fiecare zi elemente de noutate pe care un lider profesional trebuie să le asimileze pentru a-și conserva acest statut.”

Jens Jakob Gustmann

Philips Health Systems Sales Leader CEE

Master Partner ROHO

 

“Misiunea Philips este de a îmbunătăți viața oamenilor prin inovații relevante pentru întreg ciclul de sănătate, ceea ce noi numim “health continuum”. Viziunea ROHO este similară cu a noastră și suntem încântați să fim Master Partner al acestui eveniment.“

Prof. Dr. Leonard Azamfirei

Rector, UMF Târgu Mureș

Partener Educațional ROHO

 

“Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie «George Emil Palade» din Târgu Mureș susține acest amplu eveniment internațional dedicat calității actului medical. Suntem o comunitate academică preocupată de viitorul medicinei românești și conștientă de responsabilitatea pe care ne-am asumat-o, aceea de a le oferi absolvenților noștri o educație medicală de elită. Universitățile joacă un rol esențial în formarea viitorilor lideri ai echipelor medicale din spitalele din România. De peste șapte decenii, în centrul medical și universitar Târgu Mureș se formează generații de medici, farmaciști și alți specialiști care sunt dedicați misiunii nobile de a salva vieți și care își aduc aportul la îmbunătățirea sistemului sanitar românesc. Într-o universitate, viitorii lideri din Sănătate dobândesc cunoștințe medicale solide, competențe, abilități și valori esențiale definirii lor ca profesioniști și ca oameni.”

Vasile Ruscovan

Director General, Kapamed

Professional Partner ROHO

 

“Sectorul sanitar din România este într-o continuă schimbare, întâmpinând noi provocări. Creșterea continuă a calității, dar și a complexității serviciilor medicale pun o presiune continuă asupra bugetelor spitalelor publice și private. Înțelegem competitivitatea pieței serviciilor medicale, crescândă pe an ce trece, în vederea atragerii și păstrării pacienților asigurați medical. Dezvoltarea sectorului medical privat mută spitalele publice din zona prestatorilor de servicii medicale, în zona jucătorilor din marea industrie medicală. Pe cale de consecință, elementele ce țin de maximizare și eficiență a lanțului de aprovizionare și de trasabilitate a consumabilelor medicale, în vederea creșterii productivității, siguranției, securității și realizarea de economii, vor face diferența. Kapamed furnizează cele mai eficiente și sigure soluții RFID de optimizare logistică, adaptabile la nevoile fiecărui spital în parte, iar Convenția Română a Spitalelor este locul unde vă vom împărtăși experiența noastră.”

Raluca Șoaita

ARCHITECT & FOUNDER, TESSERACT ARCHITECTURE

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Îmbunătățirea infrastructurii medicale este critică și urgentă în Romania.

De aceea, competiții precum Romanian Healthcare Awards 2021 sunt mai mult decăt binevenite pentru a face vizibilitate sectorului medical și bunelor practici din domeniu. Încurajez pe toți medicii, echipele medicale și spitalele care au reușit să schimbe ceva, câtuși de puțin în jurul lor în acest an, să aplice și să contribuie astfel la creșterea calității serviciilor medicale în România. “

Andreea Cigolea

Jurnalist

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Am contact în fiecare zi cu medici din toate domeniile, care lucrează atât la stat, cât și la privat. Toți au nemulțumirile lor și consider că a venit momentul ca aceste nemulțumiri să fie aflate de toată lumea. Am văzut în această pandemie medici care sunt adevărate modele de urmat, care au uitat de ei, și-au lăsat și familia pe locul doi, stând peste 12 ore zilnic în spitale. Și cel mai important e de fapt că nu au plecat din țară pentru un trai mai bun, au rămas aici pentru a salva vieți, pentru a fi alături de noi. Cred că astfel de oameni trebuie scoși în față și apreciați la adevărata valoare, pentru că, mai ales acum chiar au nevoie. Romanian Healthcare Awards 2021 reprezintă o ocazie prin care ne putem promova medicii de astăzi și mă bucur că pot face și eu parte din acest proiect.” 

Prof. Dr. Cătălina Poiană

Prorector al Universității De Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, din București

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„Romanian Healthcare Awards 2020 reprezintă un moment în care societatea medicală își promovează medicii, spitalele și echipele medicale care au dat dovadă de implicare și profesionalism în activitatea curentă pentru și în beneficiul pacienților. Sunt onorată că fac parte din juriul acestui eveniment, un juriu format din reputate personalități. Acest eveniment trebuie să ne arate că România are medici valoroși și unități medicale unde se practică un act medical de calitate.

În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial, cu peste 13.500 de membri activi, susțin valorizarea medicilor, iar în calitate de prorector al Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București salut această inițiativă care promovează medicii de astăzi, studenții de ieri, pe care noi i-am format în toate universitățile de medicină și farmacie din țară.”

Dr. Adrian Udrea

 Director Medical, Medisprof Cancer Center

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

“Puterea exemplului a fost întotdeauna unul din motivele pentru care am clădit ceva in clinica mea. Haideți să ieșim din anonimat și să arătăm tuturor cât suntem de pasionați și de profesioniști în ceea ce facem.”

Conf. Univ. Dr. Diana Loreta Păun

Consilier Prezidential, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială

Președinte și membru al Juriului internațional Romanian Healthcare Awards 2021

“De prea puține ori vorbim despre excelență în medicina românească și trebuie să recunoaștem că avem nenumărate povești de succes, atât din sfera profesioniștilor din sănătate, cât și a spitalelor. Punând mai des în lumină aceste povești, putem obține un efect de multiplicare! Pandemia cu care ne confruntăm ne-a dovedit o dată în plus rolul critic pe care personalul medical îl are în lupta împotriva răspândirii virusului. Fără îndoială că rezultatele medicilor și ale echipelor medicale nu ar fi fost posibile fără spitale performante. 

 

Romanian Healthcare Awards constituie o ocazie extraordinară de a ne arăta recunoștința pentru medici și echipe medicale a căror activitate stă sub semnul profesionalismului, devotamentului și responsabilității, și de a premia spitale modele de bune practici, în care putem păși cu încredere. Cele șapte categorii ale ediției din 2021 – Medicul Anului, Echipa Medicală a Anului, Spitalul Anului, Proiectul de Cercetare al Anului, Inovația Medicală a Anului, Campania Medicală a Anului, Calitatea Serviciilor Medicale și Siguranța Pacientului vin să încununeze efortul consecvent depus zi de zi, pentru menținerea sănătății noastre, a tuturor, oferindu-ne nouă, membrilor juriului, prilejul de a ne arăta aprecierea și de a vă oferi însemnele prețuirii noastre pentru valorile promovate! Vă invit așadar, în calitate de Președinte și membru al juriului să vă faceți cunoscute poveștile de succes, nu doar în România, ci în lumea întreagă!”

Prof. Dr. Viorel Scripcariu

Rector al Universității de Medicină și Farmacie ”Grigore T.  Popa”, din Iași

Membru Juriu Romanian Healthcare Awards 2021

„La sfârșitul unei gărzi infernale sau după o operație dificilă, când realizezi că ți-ai ales un drum cu sens unic, îți aduci aminte și de ce ai ales să urmezi una dintre cele mai grele dar și mai nobile meserii din lume. De ce ai ales să pui sănătatea celor din jur mai presus de propria sănătate și de ce, de multe ori, petreci mai mult timp la spital decât alături de familie. Pentru că medicina este mai mult decât o profesie, este o vocație, te definește nu doar ca profesionist, ci și ca om, și pentru că medicii adevărați nu așteaptă nici bani, nici laude, pentru a-și face datoria. Câteodată, însă, ai nevoie de încurajări și de premii ca să poți mergi mai departe, așa cum actorii se hrănesc cu aplauzele publicului. Iar Romanian Healthcare Awards 2020, prima competiție din România cu juriu internațional, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor, exact asta și-a propus, să certifice valoarea profesională și umană, să ofere un plus de considerație și recunoștință.”