Dr. Evgeny Solomonov: Vom câștiga această luptă dacă vom rămâne împreună

Dr. Evgeny Solomonov este Șef al Departamentului de Chirurgie Generală în cadrul ZIV Medical Center din Israel, unul dintre pionierii chirurgiei robotice și membru executiv al Asociației Clinice de Chirurgie Robotică.

Spațiul Medical: Cât de pregătite sunt spitalele din Israel pentru criza actuală?

Dr. Evgeny Solomonov: Situația este destul de fragilă din cauza epidemiei de Coronavirus. Spitalele sunt pregătite pentru orice situație. S-au deschis departamente noi, separate, iar pacienții diagnosticați cu Coronavirus sunt îngrijiți și mulți se află în stare bună. Paturile din spitale sunt gata să primească pacienții care ar putea avea nevoie de suport ventilator.

În gărzi, echipele spitalului sunt instruite să reducă cât mai mult intervențiile chirurgicale. Pentru operații sunt permise doar cazuri urgente și oncologice (de asemenea, selectiv). Programările sunt restricționate până la 8 persoane pe hol, iar cele radiologice au loc virtual, folosind aplicații precum Zoom.

Spațiul Medical: Ce măsuri a adoptat țara dumneavoastră în contextul epidemiei de Coronavirus?

Dr. Evgeny Solomonov: Managerii iau măsuri organizatorice pentru a reduce activitățile care nu sunt esențiale pentru a proteja populația și echipele noastre. Este prea devreme pentru a trage concluzii, dar se pare că guvernul ia această situație foarte în serios. Suntem o națiune foarte optimistă și pașnică și suntem siguri că vom câștiga această luptă dacă vom rămâne împreună, nu numai în Israel, ci și la nivel internațional.