Dr. Alexandru Ștefănescu: Monitorizăm zilnic atât pacienții cât și personalul spitalului pentru a putea asigura continuarea activității medicale

Dr. Alexandru Mihai Ștefănescu, Managerul Spitalului Malaxa, a povestit despre cum a reușit să depășească momentele tensionate din prima parte a pandemiei cu ajutorul colegilor în cadrul celei de-a cincea ediții a Convenției Române a Spitalelor – ROHO.

„A trebuit să abordăm un nou tip de management în contextul apariției și răspândirii noului Coronavirus. Am implicat în această nouă organizare personalul medical, am gestionat altfel resursele spitalului și au fost regândite circuitele.

Una dintre problemele de la începutul pandemiei a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, lipsa materialului sanitar și a dezinfectanților. Aveam acorduri cadru semnate, licitații finalizate, dar furnizorii nu puteau să livreze pentru că nu mai aveau nimic pe stocuri. Am reușit, însă, să trecem cu bine peste acest episod cu sprijinul ASSMB.     

Pentru a putea asigura continuarea activității medicale și servicii medicale de calitate pentru pacienții noștri, am organizat puncte de triaj separate, atât pentru zona de ambulatoriu, cât și pentru camera de gardă, unde monitorizăm zilnic atât pacienții cât și personalul spitalului. 

Am creat o serie de protocoale și proceduri interne reușind să facem față provocărilor. Una dintre aceste provocări a fost momentul în care în compartimentul nostru de Terapie Intensivă au fost depistate mai multe cazuri de infecție cu SARS-COV-2. A fost dificil pentru că a trebuit să limităm activitatea spitalului în acest compartiment și implicit în cadrul secțiilor chirurgicale ale spitalului. Pe baza unui plan de acțiune bine întemeiat și cu ajutorul colegilor am reușit să depășim însă și acest moment greu.” 

Vă invităm să urmăriți SpațiulMedical și pe Facebook și LinkedIn.    

Sursă Foto: centrulantidiabetic.scoalapacientilor.ro