Dr. Adrian Udrea: Gândiți-vă ce servicii medicale v-ar plăcea să vi se ofere, dacă ați fi în locul pacientului care vi se adresează

Dr. Adrian Udrea este directorul medical al Clinicii Medisprof din Cluj Napoca. În ultimii opt ani, clinica a devenit un punct de reper în rândul instituțiilor de cercetare din România și continuă să crească datorită echipei sale specializate. Ca recunoaștere a eforturilor depuse, în 2018 Medisprof a primit certificarea QOPI de la American Society of Clinical Oncology.

Spațiul Medical: Ce ați învățat până acum din această situație creată de noul tip de coronavirus? 

Dr. Adrian Udrea: Am învățat foarte multe, atât la nivel de angajator, cât și la nivel personal. Ca angajator am învățat că există în continuare o rutină care este foarte greu depășită și că oamenii vor să învețe, dar le este în continuare greu să înțeleagă că regula trebuie respectată în fiecare zi. Am avut însă și surpriza plăcută să văd că dacă știi cum să dai mesaje simple și clare oamenii te urmează și, mai mult decât atât, nu „dau bir cu fugiții” în fața dificultăților. 

Pe plan personal, nu mi-am imaginat că nici în fața morții, nimeni din administrația medicală locală sau națională a acestei țări nu va ști să comunice, să transmită mesaje simple și clare, să elaboreze o strategie în fața problemelor care apar. Oamenii din jurul meu se gândesc în continuare doar la ei, într-o măsură prea mare, iar ideea de comunitate există doar la cei care au cultivat-o.

Spațiul MedicalCum putem atenua “epidemia de panică”?

Dr. Adrian Udrea: Încercând să continuăm să ne ducem viața ca și până acum, fără să citim știrile la fiecare 2 minute, să pastram decența, respectul pentru cei din jur și să avem compasiune pentru toți cei loviți de “soartă”.

Spațiul MedicalCare este mesajul dumneavoastră pentru medicii din linia întâi?

Dr. Adrian Udrea: Gândiți-vă ce servicii medicale v-ar plăcea să vi se ofere, dacă ați fi în locul pacientului care vi se adresează.