Constantin Rădulescu, președinte CJ, despre noile investiții în spitalele din Vâlcea

Constantin Rădulescu este Președintele Consiliului Județean Vâlcea. 

Spațiul Medical: Care au fost investițiile CJ în infrastructura medicală din prima jumătate a anului 2020?  

Constantin Rădulescu: Investițiile Consiliului Judeţean Vâlcea în infrastructura medicală din prima jumătate a anului 2020: 

 • Fonduri alocate de în anul 2020 în lupta cu coronavirus în sumă de 1.574.000 lei, fiind achizitionate: un aparat de testare Real Time PCR; materiale sanitare; 4 containere modulare, 2 aparate de ventilație mecanică necesare secției ATI, etc.
 • Proiectul cu fonduri europene ,,Modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Judeţean de Urgență Vâlcea”, cu o valoare totală de 15.898.761,36 lei.
 • Proiectul cu fonduri din bugetul propriu al judeţului ,,Reabilitarea și dotare parţială a clădirii Maternității din bugetul judeţului”, cu o valoare estimată de 250.000 lei (fără TVA). 
 • Proiectul cu fonduri din bugetul propriu al judeţului ,,Reabilitare spații la fosta Policlinică cu Plată Râmnicu Vâlcea”, cu o valoare de 1,7 milioane lei, spațiu în care va funcționa Centrul de Transfuzie Sanguină Vâlcea. 
 • Proiectul cu finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI) ,,Reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiilor din clădirea – corp principal C5 a Spitalului Judeţean de Urgență Vâlcea, situat în str. General Magheru, (,,Spitalul Vechi – Spitalul Nr. 2”)”, cu o valoare estimată de 42.248.111,35 lei (elaborare studiu de fezabilitate). 
 • Proiectul cu finanțare de la CNI „Reabilitarea, modernizarea şi dotarea secţiilor din clădirea – corp principal C6 a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, situat în str. General Magheru, (,,Spitalul Vechi – Spitalul Nr. 2”)”, cu o valoare estimată de 16 milioane lei (elaborare studii tehnice preliminare).

Spațiul Medical: Care sunt planurile de investiții în spitale în viitorul apropiat?

Constantin Rădulescu: Planurile de investiții ale Consiliului Județean Vâlcea în spitale în viitorul apropiat:  

 • Proiectul cu fonduri din bugetul propriu al județului „Consolidarea și reabilitarea termică a secțiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea din str. Remus Bellu nr. 3 – (Maternitate) – faza 1 consolidare”, cu o valoare de 1.656.858,45 lei. 
 • Proiectul cu fonduri europene, din cadrul Programului Operațional Regional 2021 – 2027 ,,Reabilitarea în integralitate a clădirii Maternității (FAZA A II-A)”, cu o valoare totală de 38.161.655,16 lei, care se va realiza după finalizarea lucrărilor de consolidare ale clădirii. 
 • Proiectul cu fonduri europene, din cadrul Programului Operațional Regional 2021 – 2027 „Modernizarea, extinderea şi dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea (UPU)”, cu o valoare totală de 12.700.000 lei. 
 • Proiectul cu fonduri europene, din cadrul Programului Operațional Regional 2021 – 2027 ,,Reabilitarea, extinderea şi dotarea Spitalului de Pneumoftiziologie Constantin Anastasatu – fonduri europene (POR), pentru partea de Ambulatoriu”, cu o valoare estimată de 2.300.000 euro. 
 • Proiectul cu finanţare de la Compania Națională de Investiții (CNI) ,,Reabilitarea, modernizarea secţiilor din clădirile – C1, C2, C3, C4, C7, C8, C9, C10 și C12 ale Spitalului Județean de Urgență Vâlcea situat în strada General Magheru nr. 54” – continuare faza a Il-a la CNI, după finalizarea corpurilor C5 și C6.